Борислав Михайлов се срещна с президента на ФИФА Джани Инфантино

...
Борислав Михайлов се срещна с президента на ФИФА Джани Инфантино
Коментари Харесай

Михайлов с шефа на ФИФА. Винаги е удоволствие да срещнеш стар приятел

Борислав Михайлов се срещна с президента на ФИФА Джани Инфантино по време на постоянния конгрес на ФИФА в Доха, където в края на годината ще се открие и Световното.

" Винаги е наслаждение да срещнеш остарял другар! Отношенията ни с Джани Инфантино датират от дълги години, доста преди да поеме най-високата управителна роля в международния футбол, калени са през цялото това време, и - дръзвам да настоявам - са повече от уважителни, съобщи президентът на БФС на страницата си във фейсбук.

- На Конгреса в Доха откровено си пожелахме съвместен триумф - като президенти на ФИФА и на БФС, и споделихме убеденост в положителното бъдеще на обичаната ни игра както на локално, по този начин и на международно равнище! "

В същото време в София имаше митинг против Михайлов и БФС с блокиране на Околовръстното шосе от ентусиасти.

Вижте най-интересните акценти от първия ден на конгреса на ФИФА.
Идеята за Световно на две години, стартирана в края на 2021 година
Джани Инфантино съобщи, че централата не е предложила провеждането на Световни шампионати на всеки две години, вместо на четири. Швейцарецът, който има и италианско поданство, стана обект на съществени рецензии, изключително в Европа, поради предлагането.

Южна Америка също се опълчи, а концепцията срещна подръжници в Африка и Азия, по този начин футболният свят се раздели. Заговори се за протести.

„ Нека бъда явен, че ФИФА не е предложила това. По време на последния конгрес, гласуването уточни 88 % от вота в интерес на изследването на осъществимостта на организирането на Мондиал на всеки две години. Администрацията на ФИФА, под управлението на Арсен Венгер, едвам тогава стартира изследването. Предложението не идва от ФИФА. Заключението е, че е осъществимо, само че ще има някои последствия и въздействия “, разяснява Джани Инфантино.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Михайлов Инфантино Доха 2022 фейсбук.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Той съобщи, че предстоят съвещания и полемики.

„ Това е етапа да преценим какви са минусите и компромисите, които ще бъдат нужни. Да забележим мнението на шампионатите, клубовете и играчите. Ще потърсим спор и полемика за най-хубавото за всички. Всеки отзвук е нужен, без значение дали е положителен, отрицателен или безпристрастен. Радвам се, че футболът на национално равнище още веднъж е на дневен ред “, добави Инфантино.
Рекордни доходи от катарския Мондиал. Не е обсъждано участието на Русия
ФИФА ще получи рекордни доходи от 7 милиарда $ за домакинство на Катар на Световното. Инфантино добави, че ФИФА е в положително финансово състояние и че ще надмине задачата си - 6,4 милиарда

Световната централа отбелязва растеж на приходите от малките екрани, спонсорство и маркетинг макар пандемията, тъй като феновете гледат повече телевизия и употребяват други нови платформи.

Инфантино сподели за какво, че ФИФА не е обсъждала въпросите към участието на Руския футболен съюз в организацията. Появиха се спекулации, че РФС може да бъде изключен, което да докара до излизането му от УЕФА, нечиста сделка, опровергана в Москва и Доха.

" Изключването на Руския футболен съюз не е добър вид, защото е належащо да се получат позиции от разнообразни страни по време на конгресите ", сподели на конференция президентът на ФИФА.

Световната централа изключи националните федерации на Пакистан, Зимбабве и Кения поради разнообразни нарушавания.
" Катар 2022 - най-хубавото Световно, което сме гледали "
Очаквано, босът ще издигне кандидатурата си за нов президентски мандат от 2023 година нататък.

Инфантино оглавява ФИФА от 2016 година Дотогава той работеше като общоприет секретар на УЕФА.

" Бъдете сигурни, че това ще бъде един неповторим Световен шампионат, съобщи функционерът за Мондиала в Катар. - Мисля, че наследството му ще бъде очевидно още преди началото на самия шампионат. И става дума за обществена инфраструктура, работни места и подобряването на равнището на правата на индивида. Мисля, че цялата планета ще си промени мнението за арабския свят, а и за Катар след края на Мондиала. "

" Мисля, че в никакъв случай до момента не сме гледали подобен стилен шампионат. И също по този начин считам, че футболистите ще бъдат в пика на своите благоприятни условия, а не изтощени в края на сезона. И имам вяра, че това ще бъде най-хубавото Световно, който сме гледали ", сподели още Инфантино.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР