Борис Джонсън, който се оказа сред заразените с коронавирус, е

...
Борис Джонсън, който се оказа сред заразените с коронавирус, е
Коментари Харесай

Заразения от коронавирус Борис Джонсън е игнорирал медицинските съвети в началото на епидемията

Борис Джонсън, който се оказа измежду инфектираните с ковид, е пренебрегнал медицинските препоръки при започване на епидемията от ковид в Обединеното кралство, написа вестник The Independent, представен от " Фокус ". 
Три седмици преди да бъде диагностициран с COVID-19 той съобщи, че " стиска ръцете на всички ", в това число евентуални пациенти с ковид и ще продължи да го прави - макар медицинските препоръки оттогава да се заобикаля всеки контакт с лица, които може да са носители на болестта.
Премиерът даде положителен резултат за ковид на 27 март, наред със своя министър на опазването на здравето Мат Ханкок.
Но при започване на месец март Джонсън пренебрегваше вируса, до момента в който другите европейски водачи започнаха да предизвестяват своите жители да лимитират обществените си контакти.
По време на конференция на 3 март - когато във Англия имаше единствено 100 случая на COVID-19 - министър председателят съобщи пред кореспонденти, че продължава да стиска ръцете на хората, с които се среща и настоя, че миенето на ръцете е " най-важното нещо " в битката с вируса.
" Бях в болница преди няколко дни, където мисля че в действителност имаше няколко пациенти и несъмнено ще се радвате да чуете, че аз стиснах ръцете на всички и ще продължа да го върша ", сподели министър председателят.
Тогава Ханкок съобщи, че въздействието на тъкмо този жест е " нищожно " - съгласно него в случай че човек мие ръцете си " по-често ", това би било задоволително, с цел да се защищити от COVID-19.
От Световната здравна организация (СЗО) не бяха съгласни с него и още тогава призоваваха хората да не стискат ръцете на тези, с които се срещнат.
Въпреки че визитата на Джонсън в тази болница евентуално не е било повода за заразявaнето му, защото инкубационният интервал на COVID-19 по принцип е по-кратък, по всичко изглеждаше, че той е траял да пренебрегва медицинските препоръки и по-късно.
На 9 март той беше сниман да се пробва да стисне ръката на духовник в Уестминстърското абатство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР