Бордът на Международната асоциация по футболните правила (IFAB) одобри за

...
Бордът на Международната асоциация по футболните правила (IFAB) одобри за
Коментари Харесай

По пет смени на всички нива във футбола

Бордът на Международната асоциация по футболните правила (IFAB) утвърди за непрекъснато въвеждането на пет смени на всички равнища в професионалния футбол, осведоми Българска телеграфна агенция.

" IFAB получи поддръжка от цялата футболна общественост петте смени да бъдат включени в разпоредбите на играта за непрекъснато ", се споделя в изказването.

През май 2020 година поради пандемията в шампионатите в Европа, както и в интернационалните шампионати на ФИФА, УЕФА и т. н. беше решено да се позволен пет смени по време на мач вместо нормалните три.

По-късно IFAB разшири правилото за пет смени за сезон 2020/2021, като решението за използването му можеше да бъде взето от всяка локална федерация или лига. Някъде то продължава и до през днешния ден.

Във Висшата лига на Англия - в най-комерсиалния шампионат в света, след края на предходната акция правилото беше анулирано, като беше върнато остарялото - с по три. Това бе решено в гласоподаване, като водещите клубове упорстваха да останат пет, само че болшинството ги победи.

А горното значи, че треньорите ще могат да сменят до петима играчи на Световното. Така мина Европейското през м.г.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР