College Board съветва училищата във Флорида да не предлагат AP Psychology, след като щатът каже, че уроците за полова идентичност и сексуалност биха нарушили държавния закон

...
Бордът на колежа насърчава училищните райони във Флорида да не
Коментари Харесай

Бордът на колежа насърчава училищните райони във Флорида да не предлагат AP Psychology, след като беше информиран, че Министерството на образованието на Флорида съобщи на дистриктите, че курсът вече не може да се преподава в щата, ако включва уроци по сексуална ориентация и полова идентичност, според a Изявление на организацията от четвъртък.

„Всеки курс по AP психология, преподаван във Флорида, ще наруши или закона на Флорида, или изискванията на колежа“, каза Бордът на колежа и добави: „Следователно съветваме районите на Флорида да не предлагат AP психология, докато Флорида не отмени решението си и позволи на родителите и студентите да изберат вземете пълния курс.

В изявление до CNN Министерството на образованието на Флорида каза, че не е забранило курса, а вместо това казва, че Бордът на колежа „се опитва да принуди училищните квартали да попречат на учениците да вземат курса по психология на AP, само една седмица преди началото на новата учебна година.

„Курсът остава в списъка в директорията с кодове на курсове на Флорида за учебната 2023-24 г. Насърчаваме Борда на колежа да спре да си играе със студентите от Флорида и да продължи да предлага курса и да позволи на учителите да действат по съответния начин“, казаха от отдела.

Бордът на колежа казва, че концепциите за пола и сексуалната ориентация, които се препоръчват за включване в курсовете по AP Psychology, се преподават от началото на курса преди 30 години.

В изявлението организацията каза: „Съжаляваме, че научихме, че днес Министерството на образованието на Флорида ефективно забрани AP Psychology в щата, като инструктира началниците на Флорида, че преподаването на основно съдържание за сексуална ориентация и полова идентичност е незаконно според държавния закон. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР