Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за

...
Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за
Коментари Харесай

Политиците са склонни да ограничават свободата на словото, смята Тома Биков

" Борбата за свободата на словото е работа на публицистите, за това не може да с разчита на политиците - те имат податливост да я лимитират . За да не се случи това, би трябвало да има доста сериозен отпор от страна на журналистическата колегия ". Това разяснява депутатът от ГЕРБ и някогашен публицист Тома Биков пред Нова телевизия.

Повод за неговия коментар са думите, отправени в ефир от депутата от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите " Грипен " от служебното държавно управление на Огнян Герджиков е " артикул на избрана тайфа ", Тодоров отговори: " Много мощни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви . И тя малко по този начин беше тръгнала в някаква посока, само че в този момент виждам, че липсва столчето й ".

Тома Биков дефинира като " неуместни смешки " и " гафове " думите на сътрудника му Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов , казани в ефир към водещия на " Здравей, България " Виктор Николаев.

" Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто демонстрация на неуместно възприятие за комизъм ", безапелационен беше Биков в ефира на bTV.

Според Биков, в случай че фактически съществувало механизъм за уволняване на публицисти от политици, това нямало да се афишира по малкия екран .

Припомняме, вицепремиерът Валери Симеонов си разреши да разяснява по какъв начин Виктор Николаев е назначен в NOVA . " С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на краткотраен контракт и са ви удължили. И останахте самичък на всичкото от горната страна... ", обърна се Симеонов към Николаев.

Коментирайки свадите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: " Вие нямате ли родственици ? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, в случай че съм злоумишлен, ще разработя един " Викторгейт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР