Борбата за изкореняване на ендемичната корупция остава основен проблем, докато

...
Борбата за изкореняване на ендемичната корупция остава основен проблем, докато
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна: Петима заподозрени за корупция ...

Борбата за премахване на ендемичната корупция остава главен проблем, до момента в който Украйна продължава напъните си да си обезпечи участие в Европейски съюз.

ССУ заяви, че следствието е " разкрило чиновници на Министерството на защитата и шефове на оръжейния снабдител " Лвов Арсенал ", които са присвоили близо 1,5 милиарда украински гривни при покупката на снаряди.

Според следствието някогашни и сегашни високопоставени чиновници на Министерството на защитата и ръководители на свързани с ведомството компании са взели участие в злоупотребата. Присвояването е включвало и закупуването на 100 000 минохвъргачки за военните.

От ССУ оповестиха, че контракт за снарядите е бил подписан с " Лвов Арсенал " през август 2022 година – шест месеца след началото на войната, и заплащането е осъществено авансово, като част от средствата са преведени в чужбина. Но оръжия по този начин и не са били доставени, а част от средствата по-късно са преместени в други задгранични сметки.

 

В изказването се споделя, че на общо пет лица от министерството и чиновници на доставчика на оръжия са били връчени " уведомления, че са обвинени " – първи стадий в украинското правосъдно произвеждане, съобщи Българска телеграфна агенция.

Един обвинен е арестуван при опит да пресече украинската граница.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР