Борбата с щетите от наводненията след преливането на река Стряма

...
Борбата с щетите от наводненията след преливането на река Стряма
Коментари Харесай

Пет села около Карлово остават под вода, има блокирани хора

Борбата с вредите от наводненията след преливането на река Стряма продължава и в събота. Пет села в Карловско остават под вода и в тях има блокирани хора. Няма нови жертви.

Тежките порои, които изляха над 190 литра вода на кв. метър, доведоха до разрушаването на няколко моста, повлякоха по пътя си дървета, коли и мебелировка, огромни са провалите по инфраструктурата, към момента няма електрозахранване.

Най-сериозно потърпевши са Каравелово и Богдан, откъдето бяха евакуирани бедстващи, само че към момента има блокирани хора.

Вечерта с хеликоптер бяха доставени хранителни артикули, вода и други средства от първа нужда на наранени от наводнението и на избавителните екипи – пожарникари, военнослужещи от Сухопътните войски, представители на други институции и доброволци.

Със прекъсването на преваляванията се чака и последователно намаляване на речните води, само че занапред следва да се създадат огледи и да се реши по какъв начин ще работят спешните групи.

В взаимозависимост от ситуацията тази заран ще бъде направена преценка и дали да бъде подложен краткотраен мост в сектора Богдан–Московец, заяви БНР.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР