Борбата с климатичните промени, намаляването на вредните емисии в атмосферата

...
Борбата с климатичните промени, намаляването на вредните емисии в атмосферата
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в Срещата на върха за климата в конференцията на ООН

Борбата с климатичните промени, намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата и постепенният отвод от потребление на изкопаеми горива са част от тематиките, които разискват в Дубай участниците в 28-мата годишна конференция на Организация на обединените нации за измененията в климата.

Международният конгрес беше открит през вчерашния ден и ще продължи до 12 декември. Десетки държавни и държавни ръководители ще се включат през днешния ден в срещата на върха на водачите. Очаква се на конференцията изявления да създадат английският крал Чарлс III, президентите на Турция Реджеп Ердоган и на Украйна Володимир Зеленски, както и саудитският принц Мохамед бин Салман. Президентът Румен Радев управлява българската делегация на интернационалния конгрес.

28-мата конференция за измененията в климата се организира в годината, която е на път да сложи нови температурни върхове.

При откриването на срещата ръководителят на форума от страна на Обединените арабски емирства Султан ал Джабер прикани страните да намерят допирни точки в политиките за реализиране на световните цели в региона на климата.

Междувременно и Папа Франциск прикани участниците в климатичната конференция в Дубай да " мислят за общото богатство "

" Да се надяваме, че тези, които приказват на КОП28, са стратези, способни да мислят за общото богатство и за бъдещето на децата си, а не за частните ползи на няколко страни или компании ", написа папата в обществената мрежа " Екс ".

Основна задача на срещата в Дубай е да направи оценка на напредъка в постигането на уговорката от Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий до края на века. Вчера в Дубай участниците се споразумяха фондът за обезщетение на страните, наранени от климатичните бедствия, за който бедните страни от години упорстват, да стартира да отпуска средства действително.

Ангажимент да дават пари за фонда в размер на близо 300 милиона $ поеха редица страни, измежду които Съединени американски щати, Англия, ОАЕ и Германия.

България е показана на международния конгрес от делегация, водена от президента Румен Радев, който ще взе участие в Срещата на върха за климата в границите на конференцията. По-късно президентът ще открие народен павилион на България. За първи път страната ни взе участие със личен щанд на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата. На него ще бъдат показани български компании от разнообразни браншове. Страната ни ще покаже сполучливи образци и нововъведения на компании, организации и институции в сферите на опазването на здравето, земеделието и биотехнологиите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР