Борбата с акне изисква време и постоянство, понякога трае наистина

...
Борбата с акне изисква време и постоянство, понякога трае наистина
Коментари Харесай

От каква грижа се нуждае кожата след като акнето изчезне


Борбата с акне изисква време и неизменност, от време на време трае в действителност доста дълго. Но когато най-сетне отмине този стадий и трепетното очакване за безупречна кожа се сблъска с действителността, несъмнено настава отчаяние. Често когато акнето изчезва, то е последвано от червени или кафеникави петна, които ви се костват като ново затруднение по пътя. Как да се справите с тях и да предотвратите появяването им в бъдеще? Както към този момент евентуално сте се убедили от опита си, доста от продуктите, обещаващи да ви избавят от пост акне резултата, не дават резултати. Но в случай че знаете кои съставки да търсите, можете да сведете видимостта им до най-малко изненадващо бързо. Събрахме за вас мненията на кожни лекари кои грижи дават резултат и за какво някои от тях няма да оказват помощ.

Защо скрабовете и домашно приготвените средства не отстраняват следите от акне?

Домашните средства като лимонен сок или от други цитрусови плодове сигурно не работят. Те не могат да ексфолират кожата вярно, също така техните киселинни свойства имат мощно провокиращ резултат и могат да оставят следите от акне за по-дълго върху лицето ви. Не желаете това, нали? 

Скрабовете също са загуба на време, тъй като следствията от акнето не могат просто да бъдат “изтъркани ” от кожата. Те само могат да доведат до микроразкъсвания, които да забавят регенерирането на кожата.

Как да премахнете следите от акне?

Изследванията демонстрират, че комбинацията сред гальовен почистващ гел + мицеларна вода като някоя от тези:, ексфолиант със салицилова киселина и крем срещу акне, съдържащ бензоил пероксид могат да свършат всичката работа, за сметка на целия куп артикули, който може би се намира върху тоалетката ви. Двустепенното разчистване ще помогне на последващата грижа да бъде оптимално ефикасна и да проникне в дълбочина.

Използвайте слънцезащита всеки ден

Непредпазеното излагане на UV светлина поврежда кожата и ще запечата следите от акне за много по-дълго върху лицето ви. Използването на слънцезащита, даже в дните, в които не виждате слънчевите лъчи, е наложително, когато желаете кожа без недостатъци. Това ще направи епидермиса ви здрав, а също така понижава опцията от прибързано стареене!

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР