Болниците в са препълнени с пациенти. Хора лежат на легла

...
Болниците в са препълнени с пациенти. Хора лежат на легла
Коментари Харесай

Новата COVID вълна в Китай: Болниците в Шанхай са препълнени с пациенти


Болниците в са претъпкани с пациенти. Хора лежат на кревати и носилки в коридора на незабавното поделение на болница на фона на новата, демонстрират фрагменти на Ройтерс.

Близо 70% от популацията на Шанхай е инфектирано с ковид, сигнализираха специалисти. Според локалните медии в аптеките има мощен дефицит на медикаменти.

Броят на новозаразените се е нараснал внезапно от предишния месец, когато управляващите разхлабиха ограниченията за отбрана на популацията. Това стана след серия необикновени за комунистическата страна.

Международните здравни специалисти предвиждат минимум един милион смъртни случая в през тази година, само че Пекин оповестява за пет или по-малко смъртни случая дневно след смяната на политиката против разпространяването на COVID-19.

Очаква се СЗО да оповести информация за диалозите с група китайски учени на фона на данните на Китай за разпространяването и развиването на епидемията.

Държавите членки на Европейски Съюз към този момент утвърдиха краткотрайни за полетите от Китай. Те ще изискват от пътуващите от страната да показват негативно проучване, направено до 48 часа преди полета. По време на пътуването пасажерите ще би трябвало да носят маски.

Новата вълна от инфектирани идва три години след началото на пандемията от ковид, водещ началото си от централния град Ухан в Китай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР