Болниците, училищата и детските градини в Перник се готвят за

...
Болниците, училищата и детските градини в Перник се готвят за
Коментари Харесай

Кошмарът в Перник продължава! Детските градини минават на канчета и бидони СНИМКИ

Болниците, учебните заведения и детските градини в Перник се готвят за идния воден режим в града. Заради сериозно ниското равнище на водата в бент. „ Студена”, от локалното ВиК сдружение са изготвили график - без никаква вода всеки ден от 22 ч. до 16 ч.

Директорката на ДГ „ Българче” Соня Запрова съобщи пред bTV, че към този момент се подготвени за въвеждането на рестрикцията.

„ Тази обстановка не е приятна, само че всички сме изправени пред това предизвикателство. Още преди да бъде разгласен режимът, ние имаме подготвеност. Имаме нужното количество бидони, сложени във всички офиси”, добави тя.



Тя изясни, че децата ще се поливат с канче, а водата ще се съхранява в бидони. Запрянова добави, че това ще се прави под контрола на възрастен.

„ Децата никога няма да бъдат пострадали. Всички хигиенични условия ще бъдат спазени. Питейната вода ще бъде изворна, съгласно всички условия на контролните органи”, уточни още директорката на детската градина.



По думите ѝ максимален ще бъде казусът в кухнята, тъй като съгласно наредбите – храната се измива под течаща вода.

„ Едната вода ще бъде единствено за готвене, а другата единствено за измиване. Ако се наложи, ще увеличим количеството на бидоните”, съобщи Запрова.

Във вторник новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров ще влезе в служба и въвеждането на режима ще бъде първото му решение.



Ако подпише, Перник ще остане без вода от 18 ноември. За последно режим на водата в града е имало през 1993 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР