Болница Лозенец с ново ръководство. В съвета на директорите влизат

...
Болница Лозенец с ново ръководство. В съвета на директорите влизат
Коментари Харесай

МЗ очаква новото ръководство на болница Лозенец да направи пълна ревизия на предишното

Болница " Лозенец " с ново управление. В съвета на шефовете влизат доктор, фармацевт и юрист. За изпълнителен шеф е избран Радосвет Горнев, който досега е оглавявал хирургията в лечебното заведение. Председател на съвета на шефовете е юристът Ивиян Симеонов.

В " Денят стартира ", служебният заместник-министър на опазването на здравето Димитър Петров сподели, че чака новото управление да направи цялостна проверка на предходното. То беше освободено поради подозрения за противозаконни трансплантации на чужденци и източване на Здравната каса.

Подозренията, че болница `Лозенец " източва Здравната каса се удостоверили след инспекция на здравната каса.

" Която е установила голям брой пациенти с една и съща диагноза в обсега на съдовата хирургия. Проверката демонстрира, че това са били в огромна част амбулаторни пациенти, които са регистрирани по клинични пътеки ", сподели Димитър Петров.

По документи пациентите били оперирани, само че пред Здравната каса те отрекли.

" В същото време има техни подписи и това е отишло за експертиза в икономическа полиция. Там евентуално ще се направи анкета на всички такива ".

Болницата е върнала огромна част от парите на Здравната каса, изясни Петров. От там обясниха, че става въпрос за техническа неточност и дефинираха внушенията за източване на Здравната каса като несъстоятелни и погрешни. Заявиха и че са спазили всички условия за бъбречни трансплантации на чужденци.

Уведомили са ДАНС и Медицинския контрол, а по документи донорите и рецепиентите били родственици.

" Съответните подозрение в Агенция " Медицински контрол " настъпили, когато имената сред донора и рецепиента нямат нищо общо. Отделно, че са от напълно разнообразни страни ", сподели Петров.

От министерството настояват, че при донорска обстановка през април не била спазена процедурата и вместо първият в листата с чакащи за трансплантация на черен дроб, бил определен четвъртият, който е чиновник в държавната администрация.

" Не е ясно кой е наредил, само че съгласно мен са няколко индивида в страната, които могат да наредят такова нещо - министър-председателят и министърът на опазването на здравето ", безапелационен е зам.-министърът на опазването на здравето.

От болница " Лозенец " отхвърлиха и това обвиняване. Обясниха, че въпросният пациент имал онкологично заболяване, чието развиване можело да бъде спряно с трансплантация.

Здравното министерство ще смени и управлението на " Александровска болница ", където също бяха отрити нарушавания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР