Болнични асоциации искат среща с Борисов, обявиха се против медсестритеВсички

...
Болнични асоциации искат среща с Борисов, обявиха се против медсестритеВсички
Коментари Харесай

Болнични асоциации искат среща с Борисов, обявиха се против медсестрите

Болнични асоциации желаят среща с Борисов, оповестиха се срещу медсестрите
Всички болнични асоциации изпратиха обща покана за среща с премиера Бойко Борисов, оповестиха от Българска болнична асоциация в писмо до медиите.

Организациите, които желаят среща са: Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските лечебни заведения, Национално съдружие на регионалните лечебни заведения за интензивно лекуване, Асоциация на университетските лечебни заведения и Национално съдружие на частните лечебни заведения.

" Болничните организации се сплотиха към тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на обстоятелствата и действителността, освен дискредитира всички лечебни заведения в страната, само че поврежда доверието в цялата здравна система ", написа в известието.

Те визират новосъздадения Синдикат на медицинските експерти, които стачкуваха в неделя, 15 декември. Той сплотява медицински сестри, фелдшери, акушерки и физиотерапевти.

15 от протестиращите преспаха в палатки пред постройката на Министерския съвет и в понеделник се срещнаха с премиера Бойко Борисов, с вътрешния министър Младен Маринов и здравния му сътрудник Кирил Ананиев.

След срещата се появи спор сред лекари и медицински сестри, при което от БЛС излязоха с позиция, че не са неприятни хора с огромни заплати.

Представителите на всички лечебни заведения не поддържат показаната информация за " далавери " и " злоупотреби с систематизиране на заплати и болнични, схеми за източване на пари ", " подправяне на документи " и " подправяне на клинични пътеки ", се споделя в известието от Болничната асоциация.

Целта на желаната среща с премиера е да не се опълчват лекарите и сестрите - никой не печели от спор на медицински експерти, които би трябвало да работят в екип за здравето на пациентите.

На препоръчаната среща с премиера лечебните заведения са подготвени, да показват освен своята позиция, само че и предложенията им за промяна в бранш Здравеопазване, се споделя в изказването на Болничната асоциация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР