Болки в мускулите, треска и температура, но също така миокардит,

...
Болки в мускулите, треска и температура, но също така миокардит,
Коментари Харесай

Страничните ефекти от ваксините: кои от тях наистина съществуват


Болки в мускулите, тресчица и температура, само че също по този начин миокардит, тромбози и даже животозастрашаващи положения: вероятни са разнообразни странични резултати от Ковид-ваксините. Но кои от тях заслужават в действителност внимание?

Според Германското сдружение по имунология, са болежка на мястото на инжектиране, отмалялост и главоболие, болки в мускулите, настинка и температура. “Тези реакции са израз на стремежи конфликт на имунната система с имунизацията и нормално отшумяват изцяло след няколко дни “, заключват от института “Роберт Кох ”.

Тежките странични реакции са извънредно редки

От института “Паул Ерлих ”, който дава отговор за сигурността на имунизациите, от време на време разгласяват отчети по тематиката. Последният е от 23-и декември и се основава на 123 милиона дози, сложени в цяла Германия до края на ноември. Констатират се 1,6 случая на особени реакции на всеки 1000 дози - това подхожда на към 0,16 %. Ако се вземат поради единствено, цената е 0,2 съмнителни случая на 1000 дози ваксина, или 0,02 промила.
Редакцията предлага
Под “тежки реакции ” се схващат положения, които са смъртоносни или рискови за живота, които изискват болнично лекуване или водят до. Съгласно немския Закон за отбрана от инфекции, тежките нежелани реакции би трябвало да бъдат докладвани, в случай че “надхвърлят нормалната степен на реакция на имунизация ”.

В последния отчет на “Паул Ерлих ” измежду “много редките опасности на имунизациите против Ковид-19 ” са изредени: алергии (анафилактични реакции), миокардит и перикардит, инфектиране на нервите, синдром на Гилен-Баре и кръвни съсиреци (тромбоза със синдром на тромбоцитопения).

Не е несъмнено, че имунизациите са провокирали тези реакции

От института показват обаче, че страничните реакции са обявени във времева, само че не безусловно в причинно-следствена връзка с имунизациите: “Според настоящите данни, тежките странични резултати са доста редки и не трансформират позитивното съответствие риск/полза от имунизациите “, се споделя в последния отчет на “Паул Ерлих ”.

Много рядко при имунизирани се регистрира. “Говорим за към 5 случая на 100 хиляди имунизации ”, споделя кардиологът Томас Фойгтлендер. Но “тези, които не се имунизират против Ковид-19, са изложени на доста по-висок риск заради заплахите от тежко протичане на Ковид-19 ”, добавя той.

Докладът преглежда 15. Според “Паул Ерлих ”, в три от тях взаимовръзка с имунизацията е допустима, в останалите “на база на настоящата информация ” такава се изключва.

Предизвиква ли имунизацията на AstraZeneca тромбози?

В началото на годината сериозна паника провокира информация за.

Според отчета за сигурност, 43 смъртни случая от тромбози са свързани с имунизациите. Според „ Паул Ерлих “, 29 от тях дават отговор на критериите за тромбоза със синдром на тромбоцитопения. Всички те са при пациенти, имунизирани с препаратите на AstraZeneca и Johnson & Johnson. към този момент не се ползва в Германия, Johnson & Johnson не играя основна роля във имунизационната акция.

Що се касае до алергиите, те бяха регистрирани при всички ваксини, само че извънредно рядко - под 1 случай на 100 хиляди сложени дози. Същата стойност - под 1 случай на 100 хиляди души - бе регистрирана и при появяването на синдрома на Гилен-Баре - автоимунно заболяване на нервната система, още веднъж при двете векторни ваксини.

Няма информация за късни странични резултати

Що се касае до дълготрайни последствия, отчетът заключва следното: „ Загрижените жители схващат под дълготрайните резултати - постоянно наричани и късни резултати - странични резултати, които се появяват доста месеци или години след имунизацията “, пишат учените от „ Паул Ерлих “. “Тези опасения са неоправдани. Не сме осведомени с такива късни странични резултати от имунизациите. ”

Според последния отчет за сигурността, хипотетична гибел от ваксина е докладвана 1919 пъти. Но единствено в 78 обособени случая от института считат за евентуална причинно-следствената връзка с имунизациите.

Сравнението на броя на записаните смъртни случаи със статистически упования брой смъртни случаи през същия интервал „ не докара до рисков сигнал за нито една от четирите ваксини против Ковид-19, употребявани в Германия “, написа още в отчета на организацията.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР