Болката се натрупва за инвеститорите в акции след дългия празничен

...
Болката се натрупва за инвеститорите в акции след дългия празничен
Коментари Харесай

Три акции, в които инвеститорите да се скрият при буря на пазарите

Болката се натрупва за вложителите в акции след дългия празничен уикенд в Съединени американски щати, с доходността на облигациите при равнища, невиждани от началото на 2020 година, а цените на петрола достигащи нови най-високи равнища от 2014 година

Темпът на стягане на паричната политика на Федералния запас на фона на най-високата инфлация от към 40 години, неравномерното начало на сезона за отчитане на корпоративните облаги и несигурността на пандемията са единствено няколко от нещата в листата за терзания.

Технологичните акции се чака да понесат най-големия удар във вторник, защото бързото повишаване на краткосрочните лихвени проценти има наклонност да направи бъдещите им парични потоци по-малко скъпи.

Докато диаграмата на Deutsche Bank (по-долу) разкрива още терзания за софтуерен балон, апела за деня е по отношение на един от най-големите софтуерни водачи, Apple, за който един анализатор споделя, че държи асо в ръкава си, на което малко на брой обръщат внимание.

Това идва от капиталовия консултант на Wedgewood Partners, който стартира своето потребителско писмо за четвъртото тримесечие на 2021 година с предизвестие за неустойчивост на пазара за 2022 година, провокирано от централните банкери, които са на път да вкарат някакъв пазарен безпорядък, като да издърпа щепсъла от годините евтини пари. Дори китайският президент Си Дзинпин беше чут да предизвестява Фед да не покачва лихвените проценти във виртуален пост от Давос във вторник.

Въпреки това съветникът също вижда благоприятни условия за напред, защото продажбата набира скорост и те възнамеряват да се придържат към Apple, която имат от 16 години.

Докато Wedgewood сподели, че не е съумяла да планува многото артикули, които компанията показа, „ ние знаехме, че отвесно интегрираната тактика за създаване на артикули [софтуер и хардуер] на Apple е неповторима и извънредно способна да основава артикули и прекарвания, които клиентите считат за задоволително потребни, с цел да харчат възходящи суми време и пари”, сподели съветникът.

Днес тази тактика остава непокътната, само че по-важното е, че Apple ръководи основно ново царство, като е създала над дузина персонализирани процесори и интегрални схеми, откогато пусна на пазара своите процесори от „ A-series “. Например един, който той създаде през 2017 година, обезпечи на iPhone X задоволително мощ за работа с FaceID 3-D логаритми, употребявани за отключване на телефони и осъществяване на цифрови заплащания.

„ Apple дейно сътвори бизнес с полупроводници, който съперничи и даже превъзхожда някои от най-утвърдените бизнеси, фокусирани върху полупроводниците в промишлеността “, споделиха от финансовата институция. „ Apple продължава да се диференцира посредством отвесна интеграция, която е признак на дълготрайната тактика на Apple за напредък и хващане на превъзходна доходност. Трудно е да се планува какви нови артикули ще бъдат представени; все пак считаме, че тази тактика би трябвало да продължи да служи
на акционерите сносно. "

Други топ позиции, предложени от Wedgewood, включват телекомуникационната група Motorola, различен софтуерен постоянен колос - Microsoft и търговеца на дребно Tractor Supply.

Ето финален коментар от Wedgewood по отношение на бурята на акциите, която вижда да назрее. „ Графиката по-долу ни припомня, че когато царят спекулации, пазарите могат да се повдигнат доста по-високо от това, което наподобява трезво “, само че когато паднат „ пазарите ще повторят дългата си история на рухване по-бързо и по-далеч от това, което наподобява трезво “.

„ Дългосрочните вложители би трябвало да поддържат подобен минус. Такива времена са благоприятни условия за възстановяване на портфейлите. Нашите моливи са наточени за благоприятни условия, до момента в който господин Пазар ги обслужва.”

Междувременно, след разочароващ пакет от банкови резултати предходната седмица, ще чуем резултатите от Goldman Sachs и Charles Schwab, дружно с Kinder Morgan и Alcoa.

Отделно, основният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел сподели, че компанията му работи върху смесен усилвател на грип/COVID, до момента в който основният медицински консултант на Белия дом доктор Антъни Фаучи сподели, че е прекомерно рано да се каже дали omicron ще ни изведе от пандемията, а китайските държавни медии споделят, че пакетите от Съединени американски щати и Канада са помогнали за разпространяването на омикрон.

Лоби група на самолетните компании предизвестява за „ безпорядък “ за американските въздушни пасажери заради въвеждането на 5G услуги този месец, в писмо, подписано от огромните превозвачи.

Производственият показател на щата Ню Йорк Емпайър за януари се чака преди отварянето на пазара по-късно през днешния ден, последван от показател на Националната асоциация на строителите на жилища за същия месец.

Лари Финк, ръководител и основен изпълнителен шеф на BlackRock сподели, че вложителите би трябвало да знаят къде стоят водачите на компанията по публичните въпроси.

Търговецът на дребно Walmart се пробва да сътвори своя лична криптовалута и незаменими токени, съгласно поръчките за патент в Съединени американски щати.



Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР