Болидът, с който Михаел Шумахер спечели последната си победа в

...
Болидът, с който Михаел Шумахер спечели последната си победа в
Коментари Харесай

Легендарният болид на Шумахер F2001 ще бъде продаден на търг в Ню Йорк

Болидът, с който Михаел Шумахер завоюва последната си победа в Монако, ще бъде продаден на търг, разгласи компанията Sotheby’s. Наддаването за именития F2001 на " Ферари " ще се организира на 16 ноември в Ню Йорк по време на вечерен търг за модерно изкуство.

Очакванията са за автомобила да бъдат платени над 4 млн. $. Той беше разказан като " най-важния актуален болид във Формула 1 ".

" Радостни сме да се включим в празненствата по случай 70-годишнината на " Ферари ", като предложим шампионския болид на Михаел Шумахер през ноември. " Ферари " и Шумахер са най-великите имена в моторните спортове, като в визиите на обществото са синоним за най-големи достижения в сферата ", сподели шефът на Sotheby’s Contemporary Art в Ню Йорк Грегори Било. Той сложи F2001 измежду най-ценните експонати в актуалното изкуство, като го подреди до творбите на Анди Уорхол.

През 2001 година с него Шумахер завоюва една от седемте си трофеи във Формула 1. Тогава германецът отбрани шампионския си триумф от 2000-а година и влезе в серия, стигнала пет следващи трофеи.

С F2001 някогашният водач на " Ферари " реализира последната си пета победа в едно от най-емблематичните надпревари във Формула 1 - Гран при на Монако.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (117)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР