Боксьорът Григор Саруханян бе гост на Петър Бакърджиев в поредния

...
Боксьорът Григор Саруханян бе гост на Петър Бакърджиев в поредния
Коментари Харесай

Григор Саруханян: До момента не ми се е случвало да ходя на мач и да се бия

Боксьорът Григор Саруханян бе посетител на Петър Бакърджиев в следващия епизод на подкаста на bTV " За спорта без клишета ". Той е част от секта " София Запад ", която е измежду най-влиятелните фракции на футболния Левски. Животът на Саруханян търпи големи амплитуди, откакто излежава 10-годишна присъда в пандиза поради обвиняване в ликвидиране.

" Станеш ли част от " сините " сърца, не можеш да се откажеш. Това е обич. От четири години съм в Сектор " Б ". Имам доста другари, които са левскари от много години. Започнах да отивам на мачове, усетих, че това е моят тим.

Когато съм на стадиона в бранша, се усещам съвършено. Бил съм от Славия и ЦСКА. Тренирал съм в " Славия " и съм ходил на мачове. Ходил съм на 1,2 мача на ЦСКА. Не мога да кажа, че съм бил вманиачен почитател на ЦСКА, само че мога да го кажа това за Левски. Нашият бранш постоянно е цялостен и отиваме да поддържаме момчетата, тъй че ние сме надалеч от това кои се карат и кои се бият. Гледаме да оказваме помощ с каквото можем. Затова сме " сини " сърца.
 Подготовката на Левски както постоянно е
Подготовката на Левски както постоянно е " Иди ми, дойди ми "

Като изключим нелепите конфликти сред " сините " и тима на Джохор, такава предсезонна история следим всяка година

През 2007 година, когато бях в ареста, стопирах да се боксирам за една година и качих 26 кг. От пандиза излязох 94 кг. Когато имаш цел в твоя живот, би трябвало да я гониш. Нямаше къде да се движа, аз упражнявах в стаята. Когато си заключен в ареста, няма къде да се движиш. Шест месеца лежах там. Когато излязох от пандиза, започнах да смъквам килограмите.

Няма от какво да се укривам, че съм бил в пандиза и там е за хора. Всички знаят моята история и това, че съм лежал. Затворът ме промени много, демонстрира ти верният път и на кои хора можеш да разчиташ. Там виждаш кои са ти другари. Човек постоянно би трябвало да има една компликация в живота, с цел да направиш преценка. Когато съм на стълбичката, безусловно всички са до мен, само че когато имам проблеми, остават доста малко хора. Затворът ми послужи за урок. 10 години не са доста, влязох на 21.

Не мога да кажа, че от " София Запад " сме най-кротките. Когато чуят за тази секта, всичките си споделят, че сме неприятни хора. Ходя от 4 години, веднъж не се е случило да се сбия. Не знам за какво хората гледат от тази позиция. Ако някой да пристигна да се бие с нас, сигурно ще се бием.

До момента не ми се е случвало да отивам на мач и да се удрям. Били са ни черен щемпел и гледат в посоката, че сме хулигани, само че нещата не са по този начин. Най-лошото е, че хората нямат визия от безусловно нищо и незабавно стартират да плюят левскарите от " София Запад ". Манталитетът на хората е малко неприятен.

Жена ми е левскарка и изиска да я заведа на мач. Един ден я заведох и тогава усетих, че това е моето. В Сектор " Б " са ми всичките другари, всички са спортисти, дружно сме от деца ", разказва Саруханян.
 Левски няма да продаде Кордоба за по-малко от 3 милиона евро
Левски няма да продаде Кордоба за по-малко от 3 милиона евро

" Сините " ще договарят за продажба на футболиста през лятото
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР