Боксовият треньор Питър Фюри предупреди световния шампион в тежка категория

...
Боксовият треньор Питър Фюри предупреди световния шампион в тежка категория
Коментари Харесай

Питър Фюри: Джошуа трябва да внимава много с Пулев

Боксовият треньор Питър Фюри предизвести международния първенец в тежка категория Антъни Джошуа, че би трябвало да бъде доста деликатен в мача си с Кубрат Пулев следващата година, тъй като Кобрата е доста рисков противник.

Питър Фюри е чичо и някогашен треньор на някогашния международен първенец Тайсън Фюри, както и татко и сегашен треньор на Хюи Фюри, който бе надвит от Пулев по точки в София предходната година. “Кубрат Пулев е доста добър боксьор. Той научи доста от мача с Кличко, където бе нокаутиран. Пулев играе предпазен бокс и има доста, доста добър прав удар. Няма доста мощ в ударите, само че е костелив орех. Определено би трябвало да се внимава с него, няма да бъде елементарен противник. На това равнище всичко може да се случи ”, разяснява Питър Фюри.

“Пулев е доста толерантен, няма силата да нокаутира противниците си, само че е добър боксьор и е доста умен на кръга. Винаги прави задоволително, с цел да управлява мача. Срещу него Джошуа ще може да поеме повече опасности, тъй като Пулев няма толкоз мощ в ударите. Но това е тежка категория и нямаш право на неточност ”, добави той. “Мисля, че ще бъде един забавен мач. Очаквам Джошуа да наподобява още по-добре в него ”, приключи треньорът на Хюи Фюри.

По-рано тази седмица самият Джошуа също се изрече ласкаво за Кобрата, като съобщи, че аматьорският бокс е дал страхотна боксова основа на българина. В понеделник промоутърът на британеца Еди Хърн съобщи, че съвсем несъмнено идващия мач на международния първенец ще бъде с Кубрат Пулев и ще се организира през април или май на новия стадион на Тотнъм. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР