Божидар Лукарски е загубил подкрепа си като председател на СДС.

...
Божидар Лукарски е загубил подкрепа си като председател на СДС.
Коментари Харесай

Лукарски загуби доверие и легитимност, смята член на ръководството на СДС

Божидар Лукарски е изгубил поддръжка си като ръководител на Съюз на демократичните сили. Това се видя откакто 57 от 82 членове на Националния съвет отхвърлиха да го последват отвън залата в " Красно село ", разяснява пред Би Ти Ви някогашният водач на Съюз на демократичните сили и сегашен член на управлението Емил Кабаиванов.

" Съюз на демократичните сили от няколко години изпада в самоизолация, нямаме тези по главните въпроси на обществото ", добави още той. След осъществяване на законно съвещание е планувана конференция в Пловдив на 12 май, на която да се разисква оставката на водача.

" Съюз на демократичните сили постоянно е била дясно-консервативна партия, само че ръководителят й Божидар Лукарски в този момент слага на дневен ред идеологическата тематика, тъй като е изгубил легитимност и доверие и желае да подмени дебата ", сподели още Кабаиванов.

Другият събеседник в студиото - Юрий Колев, който участваше в спора при започване на вчерашния Национален съвет на Съюз на демократичните сили, счита, че събирането е било нелегитимно. Според него Лукарски " сега желае, жестоко казано, да се продаде ". Той посочи, че офанзивите към ръководителя на партията са почнали сега, в който е задал курс към коалиция с НФСБ на Валери Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР