Божидар Андреев е Спортист №1 на Община Сливен за 2023

...
Божидар Андреев е Спортист №1 на Община Сливен за 2023
Коментари Харесай

Божидар Андреев е спортист №1 на Сливен за поредна година

Божидар Андреев е Спортист №1 на Община Сливен за 2023 година През годината щангистът се класира четвърти в дуела на Световното състезание за мъже в Рияд, Саудитска Арабия и завоюва сребро в изтласкването на същия шампионат.
Той е ученик на СКВТ „ Христо Бъчваров “ и с актив от 23 точки поведе в класирането, което стана ясно след съвещание на комисията, формирана от представители на общината и спортни клубове. След прегледаните и разисквани номинации десетката бе избрана посредством точков актив за най-хубавото им достижение през годината от Световни, Европейски и Балкански шампионати. В номинациите участваха 26 състезатели от 10 клуба.

Втори в подреждането на най-хубавите спортисти на Сливен с18 точки е Васил Маринов от АСК ВТ „ Стоте войводи “ – пети от Европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван и със сребърноотличие в изхвърлянето.

Третото място в 10-ката заема Жулиен Шайков – от Семеен кодекс по акробатика „ Стефан Данчев “, който епети в многобоя на смесени двойки от Европейско състезание и четвърти в балансова композиция.Той събра 12.6 точки за класацията.

Четвърти е Христо Илиев /лека атлетика/. За четвъртото си място на 100 метра отЕвропейското състезание за юноши, той получи 11 точки.

В 10-та на най- положителните спортисти на Сливен са и Виктор – Синан Бъчваров / карате/ с 9.8 точки, Станимир Миланов /карате/ със 7.7 точки, Леси Михайлова /карате/ със 7.7 точки, Емине Осман /борба/ с 6 точки, Самуил Димитров /джудо/ с 6 точки и Кристиян Димитров /бокс/ с 5 точки.

За най-хубав треньор на годината ще бъде отличен Пламен Братойчев, ментор на състезател номер едно на Сливен.

Парични награди и плакети ще получат 10-те най-хубави спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-хубавият състезател при хората с увреждания. Тази година това е Валя Манолова - играч по спортна пукотевица,бадминтон и петанк.

За най-хубав тим е избран юношеският отбор на ФК „ Сините камъни 2022 ”.

36 спортисти - самостоятелно и три тима,носители на държавни трофеи при най-малките до 16 години по признатия правилник за годината ще бъдат отличени в категория „ Бъдеща звезда “ на Общината.

Тържественото награждаване на спортистите ще се състои в зала „ Сливен “ на 19 декември от 18 часа. За осъществяване на церемонията и за премиите на отличените Общината е осигури17 хиляди лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР