Божидар Андреев донесе трети медал за България от европейското първенство

...
Божидар Андреев донесе трети медал за България от европейското първенство
Коментари Харесай

С рекорд! Божидар Андреев е европейски шампион във вдигането на тежести

Божидар Андреев донесе трети орден за България от европейското състезание по повдигане на тежести в Батуми, Грузия. Родният щангист се окичи със златото в категория до 73 кг.

Младежкият олимпийски първенец събра дуел от 345 кг., който се оказа задоволителен за триумфа.

В придвижването изхвърляне българинът се оправи със 148 и 153, което е и нов европейски връх за младежи до 23 година, само че 157-те кг натежаха на Андреев. По този метод щангистът ни приключи трети в първото придвижване.

С сполучлив опит на 156 кг, Брикен Калия от Албания сграбчи златото, а със своите 153 при първото си излизане Ваджим Лихорад от Беларус завоюва сребърен орден. Въпреки че и Лихорад, и Андреев подвигнаха над глава 153 кг., българинът остана трети, защото е съумял с тази тежест от по-късен опит.

В изтласкването Андреев се оправи със 181, 187 и 192 кг, което му отреди първо място в придвижването и в дуела. Божидар, с сполучливия си трети опит, усъвършенства и европейския връх в категорията.

Албанецът Брикен Калия подвигна 183 кг при второто си излизане, само че по-късно 188 се оказаха непостижими за албанския щангист, с което родният играч завоюва златото.

Това е първо отличие за Андреев от огромно състезание и първа европейска купа за България от 2014 година насам, когато злато завоюваха Иван Марков и Ивайло Фирев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР