Боинг“ тъси път към огромния китайски пазар на самолети. Това

...
Боинг“ тъси път към огромния китайски пазар на самолети. Това
Коментари Харесай

„Боинг“ търси пробив и поръчки от китайския пазар на самолети

„ Боинг “ тъси път към големия китайски пазар на самолети. Това стана ясно след срещата на Генералният шеф на Департамента за Северна Америка и Океания във китайското Външно министерство Ян Тао и Шери Карбари, президент на „ Боинг Китай “ по искане на последния, заяви радио Китай.

В началото на февруари основният изпълнителен шеф на компанията Дейв Калхун разяснява бъдещото нарастване в производството на теснофюзелажни самолети и изрази очаквания, че плануваното посещаване в Китай на американския държавен секретар Антъни Блинкън „ в последна сметка ще докара до постоянни поръчки за самолети “, заяви „ Ройтерс “, представена от радиото. Посещението на Блинкън обаче към момента не се е случило, а двустранното напрежение ескалира заради свалянето на китайския балон за наблюдаване над Съединени американски щати.

Китай е един от най-големите авиационни пазари в света и в прогноза на „ Боинг “ от октомври 2022 година се показва, че флотът на китайската гражданска авиация ще нарасне с повече от два пъти през идващите 20 години, което съставлява евентуални поръчки за 8485 нови самолета на стойност 1,5 трилиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР