Боил Банов, министър на културата. Сн. БГНЕС Ръководството на държавното

...
Боил Банов, министър на културата. Сн. БГНЕС Ръководството на държавното
Коментари Харесай

Ръководството на държавното Аудивидео Орфей е сменено заради лоши финанси


Боил Банов, министър на културата. Сн. БГНЕС

Ръководството на държавното сдружение " Аудиовидео Орфей " е заменено поради тежкото финансово положение на компанията. Министърът на културата Боил Банов е освободил досегашните членове на борда Стефан Горанов, Александър Ангелов и Христин Конов. На тяхно място са назначени Даниел Хаджиев, Мая Грозданова и Иван Павлов, оповестиха от Министерството на културата.

Към първата половина на годината сдружението записва загуба от 28 525 лева спрямо 10 804 лева година по-рано, демонстрира докладът му, оповестен на страницата на Министерството на финансите. Загубата се дължи главно на намалелите доходи на държавната компания, която се занимава с произвеждане, предпазване и разпространяване на аудиовизуални артикули и презентационна активност. „ Аудиовидео Орфей” ЕАД е единственото профилирано дружество в България за цифрова реституция на кино архивен материал, самобитен поръчител за запазване на националното културно завещание. Дружеството е в листата с компании, които са неразрешени за приватизация.

От Министерството на културата не дават детайлности за биографиите на новите шефове на сдружението. От тях за Даниел Хаджиев се знае, че е бил зам.-председател на Държавна организация " Архиви ", назначен по предложение на Божидар Димитров в качеството му на министър без портфейл в първото държавно управление на Бойко Борисов. В материал на бТВ от 2015 година някогашен зам.-кмет на Ивайловград, в който е роден Хаджиев, го афишира за сивия кардинал, който дирижира решенията на локалните общинари. Тогава Хаджиев е отрекъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР