Богатите китайци са станали повече от богатите американци за първи

...
Богатите китайци са станали повече от богатите американци за първи
Коментари Харесай

За първи път богатите китайци са повече от заможните американци

Богатите китайци са станали повече от богатите американци за първи път, като и в двете страни броят на милионерите пораства, сочи изследване на швейцарската банка Креди Сюис (Credit Suisse), представено от Ройтерс и ТАСС.

Според годишното изследване на банката броят на китайците, които попадат измежду 10-те % най-богати хора в света, е достигнал 100 милиона, а броят на американците в тази категория е 99 милиона души към средата на годината.

Въпреки комерсиалните различия сред Съединени американски щати и Китай през последната година и двете страни са преуспели в натрупването на благосъстояние - надлежно 3,8 трилиона $ и 1,9 трилиона $, показва в проучването представител на банката.

Според данните на Креди Сюис общият брой милионери, изчислено в щатски долари, в света се е повишил с 1,1 милиона и е достигнал 46,8 милиона души. Те имат общо активи и средства на стойност 158,3 трилиона $, което е дял от 44 % от международните активи, предава Българска телеграфна агенция.

Богатството на 55 920 души надвишава 100 милиона $, а 4830 души имат активи на стойност над 500 милиона $.

Повечето нови милионери - 675 000 души - са в Съединени американски щати.

Спад на общото благосъстояние в Австралия, дължащ се основно на промени във валутните курсове, е довел до понижаване на милионерите там със 124 000. Англия е изгубила 27 000 милионери, а Турция - 24 000.

Според изследването международното благосъстояние, което се е нараснало с 2,6 на 100 през миналата година, ще нарасне с 27 % през идните пет години до 459 трилиона $. Броят на милионерите ще нарасне за този интервал до близо 63 милиона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР