Богатата спортна визитка на министър-председателя Бойко Борисов се разшири с

...
Богатата спортна визитка на министър-председателя Бойко Борисов се разшири с
Коментари Харесай

Шефът на БФВ: Бойко Борисов се оказа и бивш волейболист

Богатата спортна визитка на министър-председателя Бойко Борисов се разшири с чужд до момента акцент. Оказа се, че министър председателят, който има опит в бойните спортове - като играч по таекуондо и карате през 80-те години на ХХ век, и във футбола - като състезател на " Витоша " (Бистрица) на професионално и аматьорско равнище през последното десетилетие, се е занимавал интензивно и с волейбол.

Това разкри президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев, който за следващ път изрази признателност за помощта на държавното управление към спорта у нас. Днес някогашният национал даде доклад за първите си 10 месеца отпред на най-успешния екипен спорт в страната, като в края на срещата с медиите в пресклуб " България " разгласи проект за изграждане на нова зала в София, която да се трансформира в " Дом на волейбола ". И изясни:

" Нашата цел е да търсим отвред кой с каквото може да помогне. Благодаря на господин Борисов, оказа се, че той е някогашен волейболист. За мен е значимо там, където отиваме, да има отворени порти. Спортът остана едно от дребното неща, които радват нацията. Една от моите хрумвания, по-скоро фантазии - желая до края на мандата да създадем една зала " Дом на волейбола ". Там да се реалокира офисът на федерацията, с цел да знаеш, че можеш да вземеш домакинство на балканиада и т. н. Вече водихме диалози и с госпожа Фандъкова, първо да забележим къде ще бъде този Дом на волейбола. Това ми е фантазията - в случай че съумея, да кажа, че съм приключил сходно нещо до края на мандата си. "

Преди това Ганев приказва дълго за националния тим, който от на следващия ден стартира присъединяване в квалификацията за Евроволей `21. Съперници на България на шампионата в Хадера (Изр, 12-17 януари) са домакинът Израел и Австрия. Трите отбора ще се срещнат всеки против всеки по два пъти, като единствено спечелилият в групата ще се класира сигурно за континенталния шампионат. Шефът на БФВ изрази цялостна убеденост, че това ще бъде нашият отбор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР