Богът на китарата, рок легенда с всички прилежащи към този

...
Богът на китарата, рок легенда с всички прилежащи към този
Коментари Харесай

За смъртта и живота на една рок легенда

" Богът на китарата " , рок легенда с всички прилежащи към този статут пороци, олицетворение на американската фантазия ...

Еди Ван Хален напусна този свят на 6 октомври 2020 година след безуспешна борба с рака, само че сигурно остава в рокендрол историята. Както и във въображаемата книга с образци за осъществена " американска фантазия ".

Роден в Амстердам през 1955 година, през 1962 година фамилията му се преселва в Пасадина, Калифорния .

" Дойдохме с 50 $ в джоба , едно пиано и не говорехме езика. Вижте къде съм в този момент? Ако това не е американската фантазия, здраве му кажи ", споделя самият Еди в лекция в музея " Смитсониън ".

Заедно с брат си Алекс Ван Хален стартират да взимат уроци по пиано, като след това Еди печели редица музикални състезания. Най-забавното в цялата работа - той не може да чете ноти, а свири само по слух .
 С втората си брачна половинка Джени Лижевски

С втората си брачна половинка Джени Лижевски

Първоначалната оскъдност, в която живее фамилията, го научава и на друго - tapping техниката за свирене на китара .

В същата лекция Ван Хален споделя: " Основната причина за това свирене беше, че не разполагах с дисторшън и другите " играчки " на китаристите. Трябваше да реализира целия тон единствено с пръстите си . "

Братята основават групата си Van Halen през 1978 година, а при започване на 80-те към този момент са рок звезди . Албумът 1984 е един от най-успешните им, а от него е и най-въртяното досега парче на бандата Jump.

Китарното соло в шлагера на Майкъл Джексън " Beat It " също се извършва от Еди Ван Хален. Той работи още с Kiss, Black Sabbath, Брайън Мей, Роджър Уотърс, Toto, LL Cool J. Прави саундтраците на няколко кино лентата, в това число и на порно.
 На сцената със сина си Волфганг

На сцената със сина си Волфганг

Еди Ван Хален умря на 65-годишна възраст от рак на гърлото , откакто беше преборил рака на езика преди към пет години. Новината беше обявена от сина му Волфганг: " Сърцето ми е разрушено и не мисля, че в миналото ще се възвърне изцяло. Обичам те, тате. "

— Wolf Van Halen (@WolfVanHalen)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР