Боевете за украинския град Соледар продължават и той не е

...
Боевете за украинския град Соледар продължават и той не е
Коментари Харесай

Какво става, Русия обяви, че не е превзела Соледар

Боевете за украинския град Соледар не престават и той не е високомерен.

Това разгласи през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Подразделенията на съветските въздушно-десантни войски са блокирали Соледар от север и юг, а в самия град се водят боеве, съобщи пред кореспонденти в сряда Игор Конашенков, формален представител на съветското министерство на защитата.



„ Руските въздушно-космически сили нанасят удари по укрепленията на врага, а в града се борят щурмови отряди ”, разясни Конашенков.

Няколко часа по-рано Евгений Пригожин, шефът на съветската частна паравоенна формация „ Вагнер ” съобщи, че неговите бойци са завладяли Соледар.

После представителят на Кремъл Дмитрий Песков „ смекчи ” информацията, като сподели, че има „ позитивна динамичност ” в сраженията за украинския град.



Пред Си Ен Ен Сергий Череватий, представител на Източната група на украинските въоръжени сили, разяснява, че „ борбите не престават. Въоръжените сили на Украйна се прегрупират ”.

Череватий дефинира изказванията, че съветските сили управляват или са обкръжили Соледар, като „ осведомителна интервенция ” за дезинформация. По думите му ситуацията на украинските бранители в града към този момент е „ под надзор ” и се търсят способи за „ възстановяване на тактическата обстановка ”.



Руските сили войски се бият за Соледар от август 2022 година Градът се намира в северните подстъпи на Бахмут, чието завладяване е основа цел в актуалната атака на Русия в Донбас. Засега и двата града остават по украински надзор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР