Боб Айгър, пенсионираният изпълнителен директор на Disney, изненадващо се завръща

...
Боб Айгър, пенсионираният изпълнителен директор на Disney, изненадващо се завръща
Коментари Харесай

Disney връща спешно стария си изпълнителен директор Боб Айгър

Боб Айгър, пенсионираният изпълнителен шеф на Disney, изненадващо се завръща отпред на компанията, измествайки своя правоприемник Боб Чапек, който се задържа на поста по-малко от 3 години. Бордът на шефовете отстранява Чапек малко откакто подразделението на Disney за медии и развлечения регистрира 91% спад на оперативните доходи през третото тримесечие поради. Докато вложителите гледат с отрицание на огромните разноски, акциите на компанията от началото на годината са спаднали с над 40%.

Чапек, някогашен ръководител на подразделението за увеселителни паркове и артикули на Disney, оглави компанията през февруари 2020, а единствено седмица по-късно му се наложи да затвори част от интервенциите и да направлява бизнеса в изискванията на пандемия. Скоро по-късно започнаха да пораждат различия сред него и Айгър, който след 15 години като изпълнителен шеф остана ръководител на борда и опита да поеме по-голяма роля в ръководството по време на рецесията. Неговият мандат завърши през януари тази година, само че, наподобява, отдръпването му не е било дефинитивно, защото в този момент поема управлението за още 2 години. Той ще има задачата " да дефинира стратегическата посока за възобновяване на растежа ", се споделя в изказване на компанията, представено от Financial Times, и ще работи в тясно съдействие с борда, с цел да откри собствен правоприемник.

Стрийминг войната, в която компанията беше въвлечена от Айгър, беше продължена от Чапек. Под негово управление стрийминг услугите на Disney, в това число Disney Plus, Hulu и ESPN Plus, доближиха общо 235.7 млн. клиенти, надхвърляйки 227-те млн., които главният им съперник Netflix чака да има до края на тази година. Това обаче идва с цената на милиардни загуби в подразделението за стрийминг, които през третото тримесечие доближиха рекордните 1.5 милиарда $ поради високите разноски за наличие и маркетинг. Платформите са похарчили 30 милиарда $ за наличие тази година.
Реклама
Следващия месец Disney ще пусне версия на услугата Disney Plus с реклами, надявайки се стрийминг бизнесът ѝ да излезе на облага през 2024 година Въпреки компликациите това лято бордът възобнови контракта на Чапек, по тази причина настоящето решение изненадва мнозина.

Докато управляваше компанията, Айгър трансформира Disney посредством поредност от придобивания - в това число на Marvel, Pixar, Lucasfilm и 20th Century Fox, едни от най-ценните компании в развлекателната промишленост. Сега му предстоят сложни решения като това дали да отдели спортната телевизионна мрежа ESPN и да изкупи ли каузи на Comcast в стрийминг услугата Hulu.
Свързани публикации Стрийминг бизнесът на Disney се уголемява с цената на рекордна загуба от 1.5 милиарда $ 15 ноември 2022, 10:07 Големи софтуерни компании, огромни проблеми 11 ноември 2022, 06:05 Disney заплашва Франция с непосредствено стартиране на касови филми в платформата Disney+ 22 октомври 2022, 10:17 Акциите на Netflix скочиха след регистрирани 2.4 млн. нови консуматори 19 октомври 2022, 11:33 Рекламният дуопол Google-Meta за 300 милиарда $ е под офанзива 7 октомври 2022, 06:33 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР