БНТ Внесоха обвинителния акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

...
БНТ
Внесоха обвинителния акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков.
Коментари Харесай

Бабата на Кристиан, който уби с джипа си Милен Цветков: Виня го, разбира се, това не трябваше да се случи

 БНТ Внесоха обвинителния акт за злополуката, при която почина Милен Цветков. На съд е предаден Кристиан Николов, който дрогиран и с превишена скорост точно на Великден опустоши колата на журналиста и го умъртви на място, съобщи Българска национална телевизия.

Преди месец стана ясно, че прокуратурата е окуражена да внесе обвинителния акт доникъде на декември, тъй като в противоположен случай трябваше най-късно в понеделник Кристиан да бъде освободен от ареста. Законът гласи, че едно лице може да бъде арестувано с мярка " задържане под стража " в границите на 8 месеца, в случай че против него няма импортиран обвинителен акт.

За първи път след случая през днешния ден наш екип съумя да беседва с представител на неговото семейство, а точно с бабата, за която се твърди, че го е отгледала.

" Виня го, да, несъмнено. Всички го виним. Това не трябваше да се случи. Знам, че е направил пакост и ще си излежи присъдата и толкова. Друго очаквате ли да кажа аз? ", споделя бабата на Кристиян.

 Пред Темида Николов ще дава отговор за съзнателно породена злополука, довела до гибелта на Милен Цветков.

Кристиан Николов е управлявал автомобила си след приложимост на три типа опиати, амфетамин, кокаин и тетрахидроканабинол.

Според обвиняването, казусът е дипломиран като изключително тежък, тъй като с изключение на под въздействието на коктейл от опиати, Николов е управлявал мощния си джип с 99 километра в час, което два пъти над позволената скорост. Не е направил опит да спре и е заплашил живота на доста пешеходци, които в този миг са пресичали пред автомобила на Милен Цветков.

" Всички експертизи, които бяха нужни са назначени, осъществени и приобщени към делото. Въз основа на тях са повдигнати обвиняванията, въз основа на тях е направен обвинителния акт. Всички материали са предявени на потърпевшите лица и на Кристиан Николов ", каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Ако бъде приет за отговорен, Кристиан Николов може да получи присъда от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

До момента Кристиан няколко пъти желае да излезе от ареста, само че съда отхвърля да го пусне с аргумента, че в случай че е на независимост може да извърши друго закононарушение, както и да се укрие.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР