БНТ Учителската професия може да бъде преди всичко призвание. Добрият пример

...
БНТ
Учителската професия може да бъде преди всичко призвание. Добрият пример
Коментари Харесай

Роси се отказа от много голяма заплата в София и стана учителка в Столипиново

БНТ Учителската специалност може да бъде на първо място предопределение. Добрият образец е от Основно учебно заведение " Пенчо Славейков " в пловдивския квартал " Столипиново ". Там преподава Роси Златева, която е заменила високоплатената си работа в София, с цел да стане преподавател в Пловдив. Повече от 20 години Роси Златева работи на високи управителни длъжности в София. Била е шеф на цех, дилър на коли и управител на компания. Решава обаче внезапно да смени специалността - мести се в Пловдив и към този момент трета година преподава по математика в Основно учебно заведение " Пенчо Славейков ".

" В региона на стопанската система съм постигнала съвсем всичко, което съм желала и мисля, че моите познания, моят опит, моите умения ще бъдат потребни на децата, изключително на деца от ромски етнос, които нямат опцията да се срещат с хора отвън тяхната общественост ", споделя Златева.

За да научат по-лесно предмета, Роси употребява разнообразни способи на преподаване и залага на новаторските подходи. Така децата влизат с огромно предпочитание в час. " Много е мъчно. Ако няма нагледни материали - те да го виждат, да го пипнат, доста мъчно схващат материала. Така че аз постоянно приготвям по нещо по-различно, по-интересно, с цел да могат в игра да научат това, което би трябвало да научат в часа ".

Роси е безапелационна, че с изключение на учителите, родителите също би трябвало да вземат участие в просветителния развой на децата си. Тя е твърдо уверена, че няма да размени още веднъж специалността си и ще остане тук, с цел да гради дружно с децата едно по-добро бъдеще.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР