БНТ съобщи днес следобед, че моряците на борда на заседналия

...
БНТ съобщи днес следобед, че моряците на борда на заседналия
Коментари Харесай

Моряк от Вера Су: Екипажът е заплашван и е оставен без заплати

БНТ заяви през днешния ден следобяд, че моряците на борда на заседналия на Камен бряг Vera Su са заплашвани и оставени без заплати. Информацията се базира на неизвестен член на екипажа. Държавната телевизия разполага с документ, съгласно който притежателят на кораба би трябвало да им изплати 11 380 $.

" Взехме единомислещо решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда желае да се прибере вкъщи. На кораба работят единствено капитанът и основният инженер. Искаме компанията притежател да заплати за направените хонорари, което е наше право ", декларира морякът. " 14 дни сме сложени в доста сложна обстановка. Отслабваме душевен. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”, споделя още той. А за заканите твърди: " Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заканите. Никой не ни оказва помощ. Работим крепко от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши старания, не можем да получим заплатите си ".

Вчера българските управляващи обаче оповестиха, че на борда няма проблеми. Екипажът бил здрав, с хранителни запаси. Сътрудничел интензивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР