БНТ, изцяло в съответствие със Закона за авторското право и

...
БНТ, изцяло в съответствие със Закона за авторското право и
Коментари Харесай

БНТ отговори на Ивайло Захариев, който обяви, че съди телевизията заради “Под прикритие“

БНТ, напълно в сходство със Закона за авторското право и сродните му права и практиката в кинопроизводството, е заплатила на господин Захариев и останалите носители на авторски и сродни права върху Сериала, обособени хонорари за основаването на Сериала, за излъчването му в стратегиите на Българска национална телевизия и за разпространяването му в чужбина и в каналите на други български медии, които хонорари са обективни.
Прочетете още
Това се споделя в публично мнение на Българска национална телевизия във връзка изказвания на Ивайло Захариев, реализатор на ролята на Мартин в сериала на националната телевизия „ Под прикритие “. Актьорът разгласи в Тик Ток, че съди Българска национална телевизия точно поради сериала. Захариев разяснява завръщането на " Под прикритие " на дребния екран, като сподели: " Това е ужасно! ", след което обаче съобщи, че води дело с Българска национална телевизия, като даже към този момент е излязло решение на съда в негова изгода.

" Не знам за какво това решение ме кара да се нервирам. Да се усещам омерзен и афектиран. Защо тази незначителност на решението ме кара да кипя от страст, която не ми дава опция да структурирам и да опиша какво се случва. Ще изчакам няколко дни да си избистря мозъка и да опиша всичко в детайли ", изяснява Захариев в клипа.

Сред многото догатки каква е повода, заради която артистът води правосъдна борба с националната малкия екран, се появи това, че тя крие действителните доходи от известния сериал, като по този начин ощетява актьорите откъм възнаграждение.

Възнаграждението за разпространяване на сериала в чужбина, по отношение на което са главните искания на господин Захариев, е несъмнено като % от приходите и изплатено в сходство с постъпилите суми в Българска национална телевизия от международния дистрибутор. Не дават отговор на истина изказванията в медийните изявления, че „ имало 6 милиона лв. облага от сериала „ Под прикритие " и че същата била укрита. Сумата, постъпила като доход (а не печалба) в Българска национална телевизия (и предмет на одити и правосъдни експертизи), от международната дистрибуция е в пъти по-малка, като от нея, по отношение на контрактуваното с господин Захариев и останалите правоносители, е отчислен съответният % и сумата е изплатена посредством Сдружение „ Артистаутор “, което е записана организация за групово ръководство на правата на артистите, настояват от Българска национална телевизия.

Според формалната позиция в решението си Софийски градски съд, откакто в детайли е анализирал контрактуваното сред страните и приходите на Българска национална телевизия от разпространяване и откакто е изслушал няколко експертизи, е приел, че избраното заплащане на господин Захариев от разпространяване на сериала е заслужено и няма съображение контрактуваното сред страните да бъде оповестено за незначително. Съдът само е осъдил Българска национална телевизия да изплати на ищеца в допълнение заплащане от към 2 500 лева, което е на база на постъпилите в това време спомагателни доходи от дистрибутора, и което е минимална сума на фона на несъразмерните искания на ищеца, отхвърлени от съда. Решението на този съд е в унисон с решенията на Софийски градски съд и САС по сходен спор с един от операторите на Сериала, където и двете инстанции също одобриха, че избраното заплащане е заслужено и в сходство със закона, а контрактуваното не е незначително.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР