BNP Paribas Poland Open, полуфиналКаролин Гарсия – Жасмин Паолини 6-1,

...
BNP Paribas Poland Open, полуфиналКаролин Гарсия – Жасмин Паолини 6-1,
Коментари Харесай

Гарсия разгроми Паолини и стигна до втория си финал за сезона


BNP Paribas Poland Open, полуфинал

Каролин Гарсия – Жасмин Паолини 6-1, 6-2

Каролин Гарсия продължава да се показва доста мощно на WTA 250 шампионата във Варшава. След като през вчерашния ден отстрани фаворитката Ига Швьонтек, през днешния ден поставената под №5 французойка не остави никакви шансове на Жасмин Паолини. По този метод Гарсия към този момент има 17 победи в последните си 20 мача и доближи до втория си край от началото на сезона, откакто през юни завоюва купата в Бад Хомбург.

Нейна съперничка в заключителния конфликт ще бъде Ана Богдан, която надви със 7-5, 7-5 над Катерина Байндл.

Световната №45 пласира шест аса против единствено един на Паолини, като в това време завоюва 80% от точките си на първи сервис (28/35). Гарсия осъществя четири от осемте точки за пробив, до които доближи (50%) и не разреши на Паолини да осъществя единствения си брейкпойнт в мача.

Гарсия нанесе сериозен удар по упоритостите на съперничката си още в самото начало, като реализира ранен пробив и натрупа стабилен задатък от 3-0. Паолини съумя да редуцира пасива си, само че не за дълго, защото някогашната №4 бързо си върна самодейността и завоюва първата част с 6-1 единствено за 26 минути.

Във втория сет сътоношението на силите не се промени. Гарсия можеше да завърши дуела за по-малко от час, откакто стигна до три следващи мачбола при 5-1. Паолини обаче съумя да се измъкне от сложната обстановка и да завоюва гейма. Това можеше съществено да обърка проекта на Гарсия, защото усилващият се дъжд правеше заплахата от спиране на играта напълно действителна. За нейно благополучие обаче французойката съумя да реагира бързо и завоюва идващото си подаване, триумфирайки с 6-1, 6-2 след 65 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР