BNP Paribas Open, първи кръгЕма Радукану – Данка Ковинич 6-2,

...
BNP Paribas Open, първи кръгЕма Радукану – Данка Ковинич 6-2,
Коментари Харесай

Радукану започна с убедителна победа в Калифорния


BNP Paribas Open, първи кръг

Ема Радукану – Данка Ковинич 6-2, 6-3

Ема Радукану се завърна на корта по впечатляващ метод, записвайки безапелационна победа над международната №62 Данка Ковинич в първи кръг на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс. Британката изостана с 0-2 и в двата сета, само че откри метод да отговори на предизвикването и се класира за идната фаза. Макар да получи контузия на вчерашната си подготовка и присъединяване ѝ в дуела да бе под въпрос, Радукану не сподели признаци на физически дискомфорт и изигра най-силния си мач от началото на сезона.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде 20-ата в схемата Магда Линет.

Радукану направи по-малко двойни неточности (1-4) и бе по-резултатна както на сервис (30-24), по този начин и на ретур (32-17). Шампионката от US Open 2021 завоюва 65% от точките си на първи сервис (17/26) и осъществя шест от деветте си брейкпойнта (67%), до момента в който Ковинич оползотвори два от своите шест шанса за пробив (33%).

Ковинич проби за 2-0 и изглеждаше, че Радукану ще понесе ново отчаяние през сегашния сезон. Впоследствие обаче британакта последователно подвигна равнището и стартира да се движи доста по-добре по корта, като в това време офанзивите ѝ станаха доста по-прецизни. Това ѝ донесе три поредни брейка и триумф с 6-2 в откриващия сет.

Втората част стартира по подобен метод и Радукану още веднъж реализира поврат за 4-2, спасявайки три брейкпойнта в шестия гейм. Ковинич прекъсна серията на британката, само че не за дълго. Световната №77 завърши мача с два гейма на нула, оформяйки крайното 6-2, 6-3 след 80 минути игра.

„ Начинът, по който стигнах до успеха, ме кара да съм доста удовлетворена от представянето си. Данка е доста сложен конкурент и знаех, че ме чака тежък мач. Радвам се, че съумях да се оправя. Хубаво е, че съумях да остана в мача след сложните моменти. Никога не е елементарно, когато изоставаш с пробив, само че от психическа позиция реагирах доста добре и мислех единствено за идната точка “ – сподели Радукану след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР