BNP Paribas Open, четвърти кръгРафаел Надал – Райли Опелка 7-6(3),

...
BNP Paribas Open, четвърти кръгРафаел Надал – Райли Опелка 7-6(3),
Коментари Харесай

Надал продължава сезон 2022 с 18-а поредна победа


BNP Paribas Open, четвърти кръг
Рафаел Надал – Райли Опелка 7-6(3), 7-6(5)


Рафаел Надал продължава най-хубавия старт на сезон в кариерата си. Испанецът записа 18-а поредна победа, откакто съумя да удържи на мощните сервиси на Райли Опелка и след 7-6(3), 7-6(5) си обезпечи място на четвъртфиналите в Индиън Уелс.

Дълбока позиция на ретур бе един от отговорите на Надал по отношение на началния удар на противника. Във втория сет Надал съумя да заличи пробив пасив след любопитна серия от пет гейма, в които непроменяемо имаше брейкболи. Опелка пропусна страховит късмет при 4-2, когато не съумя да осъществя три благоприятни условия за втори пробив задатък преди в идващия гейм Надал да изравни за 4-4.

Победата пристигна след 2 часа и 11 минути на корта като бе втора за испанеца от два мача с 2111-сантиметровия американец.

„ Той е един от най-тежките противници на тура. Много е тежко да контролираш оръжията му с неговия сервис и форхенд. Мисля, че през днешния ден изиграх най-хубавия си мач в шампионата досега. Много съм удовлетворен от това по какъв начин съумях да печеля мача, с два сложни тайбрека. Тази победа значи доста за мен. “

Световният №4 е най-високоранкираният тенисист, останал в шампионата и е на три победи от четвърта купа през годината.

„ Играх добре. Трудно е, тъй като би трябвало да намериш верния баланс. Когато играеш от главната линия мислиш, че не би трябвало да сбъркаш, тъй като няма да имаш доста благоприятни условия. Трябва да намериш салдото “, разяснява Надал, който призна, че хроничната му контузия на ходилото му основава повече болежка в последните няколко дни. Той въпреки всичко е стимулиран да приключи сполучливо последния си шампионат на хард преди да се насочи към подготовка за сезона на алено.

Сега следва четвъртфинал против Ник Кирьос, който мина без игра, защото Яник Синер се отхвърли заради болест. До момента Надал има 5 победи от 8 мача с австралиеца, само че е изгубил и двете им срещи на хард в Северна Америка. „ Ник играе ужасно. Той е един от най-тежките противници на тура. Всички знаят какъв брой е добър, когато е стимулиран. Ще е добър тест за мен и положително предизвикателство. Вълнувам се да бъда на четвъртфинал. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР