BNP Paribas Open, четвъртфиналМария Сакари – Петра Квитова 4-6, 7-5,

...
BNP Paribas Open, четвъртфиналМария Сакари – Петра Квитова 4-6, 7-5,
Коментари Харесай

След сет и пробив пасив: Сакари с нов полуфинал в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, четвъртфинал

Мария Сакари – Петра Квитова 4-6, 7-5, 6-1

Мария Сакари се класира за полуфиналите в Индиън Уелс след поврат против Петра Квитова. Гъркинята изоставаше със сет и пробив, само че съумя да реализира поврат, записвайки четвърта поредна и общо седма трисетова победа за сезона, като дели първото място по този индикатор с Анастасия Потапова.

С днешния триумф международната №7 се трансформира в едвам третата тенисистка, достигнала до полуфинала в Индиън Уелс след три обрата. Преди нея това направиха Ига Швьонтек (2022) и Елена Дементиева (2005).

В борбата за място на финала Сакари ще се изправи против втората сложена Арина Сабаленка.

И двете съпернички записаха по шест аса, само че Сакари направи доста по-малко двойни неточности (2-12). Гъркинята завоюва 73% от точките си на първи сервис (37/51) и осъществя пет от деветте си шанса за пробив (56%), до момента в който Квитова оползотвори три от своите девет брейкпойнта (33%).

Началото бе чудесно за Квитова, която проби още в първия гейм, след което избави брейкпойнт и усили задатъка си. Чехкинята продължи да управлява разиграванията с доста положителни офанзиви от главната линия и това и разреши да реализира нов брейк, натрупвайки задатък от 5-2.

Сетът изглеждаше решен, само че Сакари върна един от пробивите, след което избави два следващи сетбола при 5-4. Квитова обаче не разреши на съперничката си да ѝ отнеме контрола върху сета и завоюва подаването си за 6-4.

Вторият сет стартира по същия метод – с преднина от 2-0 за двукратната шампионка от Уимбълдън. Чехкинята можеше да направи задатъка си още по-сериозен, само че в третия гейм пропусна брейкпойнт. Тази пропиляна опция и струваше скъпо, защото след това Сакари подвигна доста равнището и реализира поврат, преди някогашната №2 да прекъсне серията ѝ и да възвърне равенството при 4-4.

Тайбрекът бе доста близо, откакто Квитова поведе с 40-15 в дванадесетия гейм. Сакари обаче съумя да изненада съперничката си с няколко доста положителни излизания на мрежата и да изравни резултата в дуела, записвайки пробив за 7-5.

В заключителния сет доста по-добрата физическа кондиция на Сакари се оказа решаващият фактор. Световната №7 последователно откри цялостен надзор върху играта и макар напъните на Квитова приключи мача със серия от пет следващи извоювани гейма, триумфирайки с 4-6, 7-5, 6-1 след 2 часа и 15 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР