Bнимание, планирайте пътувания в почивните дни, защото времето ще става

...
Bнимание, планирайте пътувания в почивните дни, защото времето ще става
Коментари Харесай

Идват страшни порои, после и дебелият сняг

Bнимание, планирайте пътувания в почивните дни, тъй като времето ще става все по-опасно за водачите. Дъждове, поледици, след това снегове.
Поройни дъждове, а в планините влажен сняг, ще обхване съвсем цялата страна в дните преди Нова година. Сумарно до 40 литра се чака да паднат за ден в Южна и Източна България, предвижда пред “Труд ” метеорологът Петър Янков.

След смяната на времето през вчерашния ден, жълт код за плевел вятър е в действие за съвсем всички области, като се изключи четири в Северна България.

“Интензивните превалявания започнаха, най-вече от дъжд са. На местата над 1200 метра ще има сняг, само че няма да се образува завивка ”, уточни метеорологът. В идващите дни ще се редуват облаци и слънце, а температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса, а в западните елементи от страната ще са по-ниски – сред 8-9 градуса.

На 31 декември (четвъртък) следобяд облачността ще бъде забележителна, ще превалява доста дъжд. Отново влажен сняг ще има по високите полета и по планините. Валежите ще са основно в Северозападна и Западна България. “На изток и в централните елементи ще вали още веднъж дъжд. И новогодишната нощ по този начин ще я посрещнем, ще ни върви по вода ”, сподели още Янков и предизвести водачите за поледици по пътищата.

По думите му цялата зима се обрисува по-топла, само че за сметка на това ще сме очевидци на повече превалявания. От първи януари следва по-продължителен интервал с повече слънчеви часове. На четвърти ще се усилва облачността и още веднъж ще завали дъжд, а влажен сняг по планините.

Истинската зима чакаме след средата на новия месец, когато ще натрупа сериозна снежна завивка. “Интензивен сняг ще има в интервала 10-13 януари, когато се чакат и обилни натрупвания. 60-70 см ще има по планинските курорти, температурите ще се намалят до 2-7 градуса, по планините ще е по-студено ”, уточни Янков.

Февруари също ще има валежи, а март се обрисува по-хладен. Както и през януари се чакат повече превалявания от естественото.

Marica.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР