Блокирано: Съдът спира усилията на Джак Смит да получи достъп до телефонните записи на представителя на Републиканската партия Скот Пери

...
Екипът от следователи на специалния прокурор Джак Смит търси достъп
Коментари Харесай

Екипът от следователи на специалния прокурор Джак Смит търси достъп до повече от 2200 записа на комуникация между представителя Скот Пери, R. -Pa., и Белия дом на Тръмп и други, но федерален апелативен съд сериозно ограничи мисията им с решение от вторник.

Състав от трима съдии на Окръжния апелативен съд на окръг Колумбия отхвърли част от по-нисък решение на съда, което щеше да позволи на прокурорите на Смит да получат достъп до голяма част от съдържанието, което търсеха от мобилния телефон на Пери, иззет от ФБР съгласно заповед за обиск от 2022 г. Федералните следователи бързо бяха блокирани от достъп до съдържанието му, след като Пери подаде молба комуникациите му да останат поверителни, позовавайки се на привилегиите му като федерален законодател.

Решението от 29 страници остана под печат от вторник следобед, така че няма налични са подробности за мотивите на съда.

Пери подаде гражданска жалба срещу DOJ, опитвайки се да попречи на агенцията да търси телефона му, но оттегли делото през октомври. Междувременно екипът на Смит може да обжалва решението от вторник пред Върховния съд.

Според адвоката на Пери, Джон Роули, телефонът на Пери включва съобщения за съвместната сесия за удостоверяване на гласовете на Избирателната колегия на 6 януари 2021 г. и подкрепен от демократите изборен законопроект, приет през март същата година.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР