„Блокираме Скопие по една причина, за да повишим осведомеността, за

...
„Блокираме Скопие по една причина, за да повишим осведомеността, за
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Няма да позволим на Заев да преговаря за македонската идентичност

„ Блокираме Скопие по една причина, с цел да повишим осведомеността, с цел да се чуе гласът ни за това, което се случва зад кулисите, за това, което Заев и Бучковски договарят и договарят, а македонската общност не знае нищо за това, “ съобщи пред македонския парламент заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисайловски. Опозиционната партия стачкува срещи договарянията сред Северна Македония и България.

„ Ето за какво ние сме тук на улицата, с цел да се чуе гласът ни, да покажем какво има на масата, дали се договаря македонската еднаквост, дали се договаря за нацията, културата, езикът и защо става дума – пътна карта, съглашение или каквото и да било. Всички сме за Европейския съюз, само че има нещо, което е по-важно от всичко, а това е Македония, македонската страна, нацията, жителите и несъмнено самоличността и езикът. Ето за какво ги призоваваме да не подхващат съдбовни стъпки. Ако те са транспарантно държавно управление, както оповестиха, дано излязат пред жителите, с цел да покажат какво има в това съглашение или пътна карта “, споделят от партията.

Той прибавя, че през идващите дни блокадите ще продължат и че те чакат държавното управление да каже дали тяхната дипломатическа задача още веднъж слага идентичността, езика, културата на масата за договаряния и дали Заев още веднъж работи като едноличен търговец и ориста на всички жители, без никой да знае, той я дефинира и той взема решение да бъде съдията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР