Блогърът Алексей Навални беше освободен след 30 дни арест, наложен

...
Блогърът Алексей Навални беше освободен след 30 дни арест, наложен
Коментари Харесай

Навални бе освободен, но не стигна до изхода – задържаха го отново

Блогърът Алексей Навални беше освободен след 30 дни арест, натрапен му за наново образуване на непозволено събитие през януари 2018 година в сърцето на столицата, само че скоро по-късно бе още веднъж арестуван от полицията. Това написа в Twitter неговия прессекретар Кира Ярмиш.
" Алексей Навални е бил задържан още веднъж на изхода на центъра за задържане. Този път на основата на член 4-ти, алинея 20.2 от Административнопроцесуалния кодекс ( " Нарушаване на реда за образуване и осъществяване на събрания, манифестации, демонстрации, шествия и митинги " ). Съдът ще взема решение проблема през днешния ден, заяви ТАСС. Навални е застрашен от санкция или арест до 20 дни.
След несъгласувана януарска акция на Навални беше формиран протокол за административно нарушаване. През февруари съдът в Москва два пъти отхвърли да гледа делото връщайки го на полицията за премахване на нередности в подготовката на материалите.
На 25 август полицията арестува Навални покрай дома му, отвеждайки го в полицейското ръководство, където остана до съда.
На 27 Август съдът в Москва призна Навални за отговорен за административно нарушаване според член 8., алинея 20.2 ( " Повторно нарушаване на открития ред за образуване или осъществяване на всеобщо събитие " ) от Административнопроцесуалния кодекс и наказан на 30 дни арест. Същевременно съдът в Тверской се възползва от ареста на блогъра. Санкциите против блогъра извършител плануват административно наказване в размер от 150 000 до 300 000 рубли или административен арест за период до 30 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР