Близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии

...
Близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии
Коментари Харесай

Три часа продължи извънредното заседание на правителството, но без резултат

Близо три часа продължиха диалозите сред представители на четирите партии в ръководещата коалиция през днешния ден. Спорните въпроси към обособените кандидатури за шеф на Българската национална банка и другите позиции по отношение на изпращане на военна помощ за Украйна не са били съществени тематики на днешните диалози, разясниха пред Българското национално радио участници в съдружния съвет.

По рано беше обявено, че точно тези две тематики ще бъдат във фокуса на разискванията, само че след диалозите представителите на ръководещите не пожелаха да застанат пред медиите.

По-рано през днешния ден съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов в изявление за БНР изрази убеденост, че решението за оказване на военна помощ на Украйна би събрало нужното парламентарно болшинство.

„ Имаме информация, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще поддържат. Въпросът беше за какво не внесоха преди този момент план за решение “, съобщи той.

От Българска социалистическа партия обяче бяха безапелационни, че няма да позволен оказване на военна помощ на Украйна. Тази позиция беше доказана от народния представител Георги Свиленски.

Въпреки диаметралните си позиции и Георги Свиленски, и Атанас Атанасов отхвърлиха опцията тематиката за военната помощ за Украйна да стане причина за раздробяване на обединението.

Обединението Демократична България към момента не е решило за кого от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка ще гласоподава - Андрей Гюров от Продължаваме промяната или Любомир Каримански от ИТН.

Българска социалистическа партия счита, че обединението би трябвало да се сплоти към решение за поддръжка на единствено един претендент.

„ Ние ще вземем решение на съвещанието на парламентарна група. Нашата позиция е, че би трябвало да има един претендент общо на обединението “, сподели Георги Свиленски.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР