През 2024 г. сенатор Томи Тъбървил привлече значително внимание към

...
През 2024 г. сенатор Томи Тъбървил привлече значително внимание към
Коментари Харесай

Съмнителна търговия на фондовия пазар – цената на тази акция се удвои след покупка на сенатор

През 2024 година сенатор Томи Тъбървил притегли доста внимание към покупко-продажбите си с вътрешна информация, изключително към придобиването на акции на Humacyte.

На 21 март Тюбервил е закупил акции на HUMA на стойност почти $80,000 в три обособени покупко-продажби. Тези акции нарастнаха с 96% единствено за два месеца, като цената им съвсем се удвои.

Въпреки тези резултати, на 30 април Тюбервил продаде акции на HUMA на стойност $50,000. След тази продажба акциите на HUMA нарастнаха с още 80.10 %. Ако беше задържал акциите си до 20 май, облагата му можеше да доближи $75,000, което на процедура да удвои първичната му инвестиция.

От началото на годината до момента акциите на HUMA са поскъпнали впечатляващо, като са добавили 144.29% към цената си от $2.89 до $7.06. Това доста нарастване на цената на акциите на HUMA в допълнение ускори инспекцията на комерсиалните действия на Тюбервил.

Противоречията произтичат от позицията на Тюбервил в Комисията по въоръжените сили, която следи безвъзмездните средства и плановете, включващи компании като Humacyte. Тази връзка поражда съмнения за евентуална вътрешна информация, която въздейства върху комерсиалните му решения. Фокусът на Humacyte върху биомедицинските нововъведения и неотдавнашното известие за тестване на нова технология в Украйна за лекуване на бойни пострадвания ускоряват тези опасения.

Сделките на Тюбервил акцентират продължаващата угриженост по отношение на етичността и законността на търговията с акции от страна на членовете на Конгреса, като все по-често се чуват апели за по-строги правила и бистрота за попречване на спорове на ползи. Този случай акцентира изключителното значение на поддържането на етични стандарти и публичното доверие в държавните чиновници, като повтаря историческия надзор, на който са били подложени фигури като Нанси Пелоси за сходни проблеми.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР