Близо месец след сагата в Австралия Новак Джокович наруши мълчанието

...
Близо месец след сагата в Австралия Новак Джокович наруши мълчанието
Коментари Харесай

Джокович: Не съм антиваксър, но няма да наруша принципите си заради титли


Близо месец след сагата в Австралия Новак Джокович наруши мълчанието си. Сърбинът даде изявление пред BBC, в което разяснява всичко, което се случи към него около допортацията му.

Световният №1 получи здравно изключение от уредниците, защото не е имунизиран, само че беше спрян на летището, арестуван за няколко дни, след което министърът по имиграцията на Австралия реши да откаже да му издаде виза.

Джокович твърди, че не е антиваксър и че като дете са му сложили разнообразни наложителни ваксини, само че към момента не желае да се имунизира срещу COVID-19. Дори в случай че това значи да не може да се бори за трофеите на останалите шампионати от Големия шлем.

" Да, това е цена, която съм подготвен да платя ", споделя Джокович.



" Никога не съм бил срещу имунизацията, само че постоянно съм подкрепял персоналния избор на всеки човек за това какво поставя в тялото си ", прибавя още международният №1.

Сърбинът чака още шампионати да трансформират условията си тенисистите да бъдат имунизирани, с цел да бъдат позволени до присъединяване, само че персонално той не би склонил даже тогава. " Заради правилото да вземам решение самичък за моето тяло; това е доста по-важно от всяка купа. Опитвам се да направя допустимо най-хубавото за своето тяло. "



Все отново Джокович остава " отворен " към опцията някой ден да се имунизира, защото това е методът да се реализира групов имунитет. " Никога не съм бил срещу имунизацията. Разбирам, че всички се пробват да овладеят вируса на световно равнище, и се надявам, че всичко това ще завърши скоро. "

Сърбинът разяснява, че не е осведомен с противоречие сред серийните номера на позитивния и негативния му тест за COVID-19 в края на декември.

Снимка: Reuters


Според следствия на BBC и няколко американски издания серийният номер на позитивния тест на Джокович е по-голям от този на отрицателния, поради което се появиха подозрения дали позитивният не е подправен.

Ситуацията на Джокович в Австралия се утежни, защото се оказа, че е подал и погрешна информация при кандидатстването си за виза. Сърбинът беше декларирал, че не е пътувал на никое място две седмици преди идването си на Зеления континент, само че по-късно се появиха негови фотоси от Испания. Сърбинът изясни, че се е получила неточност при попълването на бланката.

Снимка: Reuters


Съдът на няколко пъти отсъди в интерес на Джокович, само че най-после се намеси министърът по имиграцията.

" Накрая бях депортиран от Австралия не тъй като не бях имунизиран или тъй като съм нарушил някакви правила или за грешката ми в документите за визата, а тъй като министърът по имиграция реши, че мога да подхраня антиваксърските настроения в страната или в самия град, с което тотално не съм склонен ", прибавя Джокович.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР