Близо един милиард души по света страдат от недостиг на

...
Близо един милиард души по света страдат от недостиг на
Коментари Харесай

Ето как да разберете, че страдате от липса на витамин D

Близо един милиард души по света страдат от дефицит на витамин D. Цифрата е внушителна, а сходен дефицит може да докара до редица здравословни проблеми. Затова би трябвало да обръщате внимание на тялото си, тъй като постоянно то ви сигнализира за съществуващи проблеми.

1. Косопад или изтъняване на косата

Витамин D е жизненоважен, той е основен за клетките на кожата, които с негова помощ създават кератин – протеинът, от който се нуждаят косата и ноктите ни, с цел да порастват здрави. Когато страдаме от липса на кератин, косата ни стартира да пада – това се отнася и за дамите, и за мъжете.

2. Проблеми със съня

Този витамин играе основна роля за здравословния сън. Проучванията сочат, че дефицитът на витамин D може да докара до бодърствуване или да понижи часовете на бездънен сън. При някои хора даже е допустимо да докара до сънна апнея.

3. По-често боледуване

Един от главните съдружници в битката на имунната система против вирусите е витамин D. Недостигът на този витамин автоматизирано усилва риска от по-чести срещи с вируси и по-често разболяване. Увеличава се рискът от настинки, бронхити и даже пневмония.

4. Постоянно възприятие на отмалялост

Умората може да има доста аргументи, в това число стрес, меланхолия, само че и дефицит на витамин D. Според едно изследване, в което вземат присъединяване 480 души – всички оплакващи се от непрекъсната отмалялост – демонстрира, че при всички се открива намалено количество на витамин D. Това е по този начин, тъй като по-слабите кости основават чувство за отмалялост.

5. По-бавно укрепване на рани

Известно е, че при хората, които страдат от диабет, раните заздравяват по-бавно. Но в случай че казусът не е подобен, имайте поради, че е допустимо да страдате от дефицит на витамин D. Този витамин се грижи за по-бързия напредък на нова тъкан.

Как можем да увеличим количеството на витамин D в организма си:

* посредством хранене: риба, яйца, алено месо, мляко;

* посредством медикаменти – консултирайте се с лекаря си за нужния ви дневен банкет на витамин D;

* посредством слънчеви бани – макар че слънчевата светлина е главен източник на витамин D, не забравяйте, че не е потребно да се излагате неразумно на слънце. Не забравяйте да ползвате плажно мляко с най-малко 20 фактор. Също по този начин избягвайте излагане на слънчева светлина сред 11 и 16 ч.в летните месеци.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР