Близо десетина километра бе образувалата се опашка от автомобили от

...
Близо десетина километра бе образувалата се опашка от автомобили от
Коментари Харесай

Юруш към Гърция, вместо 8 лева за кафе на Бургас - Север

Близо десетина километра бе образувалата се опашка от коли от наша страна на контролно-пропусквателен пункт "Кулата-Промахон ". Хиляди наши сънародници запрашиха на отмора още в първия ден, в който границата ни с Гърция бе отворена за туристи без наложителен карантинен интервал. На изхода от България те оставят и своите тъжби и мрънкания за финансова рецесия, за пари и работа. Вероятно като се върнат тук, ще стартират отново остарялата ария на нов глас.

През предходната година експертни изследвания демонстрираха, че над 500 000 българи избират да почиват отвън родината си. Според изследването на "Тренд " най-предпочитано място е Гърция (57%), следвана от Турция с 29%. Близостта на двете ни съседки е едно вероятните пояснения, като не е за подценяване и предлагането на стопански преференциални предложения, което ускорява интереса на нашите съграждани. Всеки трети от планиращите да почиват в чужбина, показва, че главната причина са по-добрите ценови предложения, а почти всеки четвърти (24%) споделя, че е поради по-качествените туристически услуги. На места в Северна Гърция седемдневна отмора излиза към 800 - 1200 лв..



Така че са изцяло прави тези, които избират да почиват като бели хора, в сравнение с нашенски черноморски тарикати да ги лъжат и мамят по всевъзможен метод. Ето, тези дни от сигнали в обществените мрежи излиза наяве, че концепцията за "безплатен чадър " в нашите морски курорти си остава единствено на идейно ниво. Защо? Защото хитреците по Черномоието употребяват всевъзможни врътки, по този начин щото да ти продадат кафе за 8 лв.!

Друг лъжец пък пробутвал наложително прилагане на шалте към чадъра, което се заплаща настрана по 5 лв.. Негов сътрудник по далаверки желал от клиентите си двуцифрена сума за прилагане на интернет мрежата. Или пък преотдавали плажа, който са взели при избрани условия на прилежащи заведения, които дерат кожи по свое убеждение. И тъй наречените и така нататък

Като към всички тези нововъдения прибавим и мудното, нелюбезно и тук-там искрено неприятно обслужване, боклуците, бетонирането и безобразното мутренско строене досами плажната линия, заради което се роди израза "бетономорие ", които от много време си съществуват в родните курорти, то по какъв начин и за какво да се сърдим на нашенци, които още в първият ден от свалянето на карантината хукнаха към южните комшии. Там най-малко за две седмици ще ги накарат да се почувстват като бели хора от бяла страна в Европейски Съюз. P.S.Последната метафора няма нищо общо с % меланин в кожата на човек, поради който валят взаимни обвинявания в расизъм.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР