Близо 900 училища приемат в гимназиален етап ученици и е

...
Близо 900 училища приемат в гимназиален етап ученици и е
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Имаме добри спомени за Лили Иванова и балканчето, но комунизмът е осъден режим

Близо 900 учебни заведения одобряват в гимназиален стадий възпитаници и е обикновено да има конкуренция. Нашата политика е за годишно понижаване на приема в гимназиалните паралелки. Днес и в бъдеще пазарът на труда от ден на ден ще изисква подготовка, а не просто тапия. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила.

Факт е, че гимназиалното обучение загуби авторитет през последните десетилетия. Днешните предприятия изискват софтуерни умения, работи се най-вече с машини. Критично значимо за стопанската система е да увеличим приема в паралелки с придобиване на умения, съобщи Вълчев.

През идващите десетилетия ще имаме огромен дефицит във всички сфери, само че изключително трагичен ще бъде дефицитът в действителния бранш. Това слага пред нас професионалното предизвикателство наложително да преструктурираме приема. Ако няма работна ръка, няма да има вложения. Трябва да създадем смяната с всички принадлежности на политиката. Ще предоставим и спомагателни стипендии за записване в професионалните учебни заведения. Много е значимо да променим настройките на родителите и децата, уточни просветителният министър.

Той разяснява и тематиката с плануваното проучване на комунизма в учебниците по история за 10 клас. Комунистическата история към момента ни разделя по някакъв метод, а и тематиката се употребява политически. Това, което е в учебниците, са единствено обстоятелства и белези на режима, който е съществувал. Тези белези не могат да бъдат пренебрегнати. Всички имаме някакви положителни мемоари от комунизма – обичаме музиката на Митко Щерев и Лили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински колеж във... към профила, велосипеда "Балкан ", само че не можем да подменим базовите полезности, за които са виновни тогавашните институции. Този режим от тази позиция е наказан с декларация от Съвета на Европа, акцентира Вълчев.

Поели сме ангажимент за двойно нарастване на заплатите на учителите при 4-годишен мандат. За последващо общо нарастване ще приказваме най-рано есента. При добра бюджетнта обстановка ще можем да приказваме за евакуиране на плануваното за 1 януари 2019 година нарастване, изясни министърът на образованието и науката.

Най-важното ни предизвикателство е да обезпечим системата с педагогичен експерти и да мотивираме младежи с положителни резултати да се включат в педагогическата система. Ще се работи и за дигитализаиця на просветителния развой, сподели още Красимир Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР