Близо 90 стажанти получиха днес своите сертификати за успешно завършване

...
Близо 90 стажанти получиха днес своите сертификати за успешно завършване
Коментари Харесай

Успешно завърши стажантската програма за поколението Z с подкрепата на А1

Близо 90 стажанти получиха през днешния ден своите документи за сполучливо довеждане докрай на програмата „ Оставаме в България “ на онлайн гала. Те са част от Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България, която за трета поредна година се организира в партньорство с. Програмата е ориентирана към представителите на поколението Z и им дава опция посредством редица професионални образования да надградят своите познания и умения.

Тази година по време на траялата през целия август самодейност лекторите от А1 Ивана Боцева, специалист „ Привличане на гении, образование и развиване “ и Венета Костова, специалист „ Обучение и развиване “, показаха пред участниците насоки за развиване на презентационни умения и ефикасна бизнес връзка. Любомир Иванов, старши управител „ Привличане на гении, образование и развиване “ и Гергана Цвяткова, управител „ Привличане на гении “ в А1, поддържаха стажантите с професионални препоръки за главните поведенчески стилове и по какъв начин да се приготвят и показват на изявление за работа. Албена Колячева, управител „ Корпоративни връзки “, Нестле България, организира образование на тематика „ Изграждане на персонален бранд/имидж в обществените мрежи “.

Целта на самодейността е да подкрепя личностното и професионално развиване на младежите като даде благоприятни условия за продан на опит, отзиви и хрумвания сред одобрените експерти и стажантите, които в този момент започват своя професионален път. Идеята на уредниците е да ги насърчи непрестанно да покачват знанията и квалификацията си, както и да им даде спомагателни благоприятни условия да се приготвят по-добре за идващите стъпки в кариерата си. Като част от програмата „ Оставаме в България “ А1 провежда и специфична опция участниците да се включат дружно в доброволческа самодейност в Ботаническата градина в София.

Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България се организира за седма поредна година. От старта на програмата през 2015 година до момента над 10 000 младежи са минали стаж в компаниите-членки на СЖББ. Инициативата е ориентирана към хората, родени сред 1995 и 2005 година (т.нар. поколението Z), които стажуват в компании, членуващи в Съвета на дамите в бизнеса в България.

Подкрепата на А1 за Програмата на Съвета на дамите в бизнеса в България е част от цялостната тактика на компанията интензивно да подкрепя професионалното развиване на младежите. Сред младежките начинания на А1 са партньорства с водещи университети, Лятна академия за даровити студенти и възпитаници, както и Стажантската стратегия, която има към този момент над 15 годишни обичаи. В стажантската стратегия на А1 десетки младежи, на прага на кариерата си, получават опция да наградят и разширят своите познания и умения в действителна бизнес среда. До момента над 1000 стажанти от разнообразни специалности и университети са имали опция да се срещнат със света на технологиите и А1, от които над 300 към този момент са чиновници на телекома. Програмата на А1 е целогодишна, платена и продължителността ѝ е съобразена с самостоятелните желания на младежите. Лятната академия на А1 започва своето трето издание при започване на юли тази година, предоставяйки опция за на практика опит по действителни бизнес планове на 16 даровити студенти и възпитаници с ползи в областта на ИТ, мрежа и финанси. До момента 84% от участниците в първите 2 издания на Лятната академия са получили опция да се причислят за непрекъснато към екипа на А1.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР