Близо 8000 петокласници ще проверят знанията си по история и

...
Близо 8000 петокласници ще проверят знанията си по история и
Коментари Харесай

Близо 8000 петокласници ще проверят знанията си по история и по география

Близо 8000 петокласници ще ревизират знанията си по история и цивилизации и по география и стопанска система посредством външно оценяване, което ще се организира тази седмица. Участниците в проучванията са определени посредством представителна извадка, като те няма да получат оценки. Резултатите им ще служат за мониторинг на достиженията по двата предмета.

На 6 юни е външното оценяване по история, което има за цел да наблюдава по какъв начин учениците се оправят с новата образователна стратегия. То обгръща 1800 деца от 78 учебни заведения в страната. Измерването ще стартира в 10 ч. за децата, които са първа промяна, и в 13 ч. за учащите се следобяд. В четвъртък, на 7 юни, в същите часове ще се организира и проучването по география. В него би трябвало да се включат други 6000 възпитаници от 215 учебни заведения във всички райони на страната. Тестът ще включва 25 задания – 18 с избираем отговор и 7 със свободен. Анализът на резултатите ще има за цел да се наблюдава връзката сред размера на образователното наличие и просветителните условия в новата образователна стратегия по предмета в V клас, както и дали образователното време е задоволително за преподаването на материала. Това ще даде опция за усъвършенстване на образователната стратегия при нужда.

Инструментариумът за измерванията е квалифициран от Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение взаимно с дирекция „ Съдържание в предучилищното и учебното обучение “ в МОН и с Асоциацията на професионалните географи и регионалисти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР