“Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в

...
“Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в
Коментари Харесай

Зам.-министър Шушков: Близо 8000 км пътища са дефектни frognews.bg

“Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в спешно или предаварийно положение. Трябва да се продължат започнатите инфраструктурните обекти – доизграждането на Автомагистрала “Хемус ”, на скоростния път Ботевград – Видин, започване на нови обекти, които не търпят отсрочване. Затова се надяваме да бъдем финансирани от бюджета ”. 

 

Това сподели Николай Шушков, зам.-министър на районното развиване и благоустройството. 

 

И добави, че разширяването на Автомагистрала “Тракия ” от София до разклона за Автомагистрала “Марица ” е неотложно, само че с цел да се стигне до финансиране, трябва да се създадат предпроектни изследвания и да се приключи проектирането. Затова тази година не се чака да стартира реализирането на този план. 

 

“АМ “Европа ” закъснява по редица аргументи. Ще се опитаме до края на годината да усвоим оптимално средства по оперативната стратегия, която финансира тази автомагистрала. Автомагистрала “Струма ” – там се надяваме скоро да стартираме строителството на пътния възел при град Кресна, от южна страна в посока София ”, разясни той пред БНР.

 

Шушков акцентира, че от декември до момента с пътните компании са разплатени над 1,3 милиарда лв..

 

По думите му към този месец са събрани 210 млн. лв. от електронните винетки и от тол системата, което е близо с 34% повече от същия интервал на предходната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР