Близо 80% от румънските учебни заведения имат готовност да отворят

...
Близо 80% от румънските учебни заведения имат готовност да отворят
Коментари Харесай

Съседите готови да отворят училищата

Близо 80% от румънските образователни заведения имат подготвеност да отворят порти, като съблюдават всички нужни условия свързани с ограничение разпросранението на ковид. " От отчетите, които получихме в министерството на образованието, към 80% от учебните заведения са готови. Дефакто те имат нужните запаси и материали за битка против заболяването ", сподели министърът на образованието Моника Анисие.

За момента се разисква разновидността румънските възпитаници да стартират годината онлайн в интервала 14-30 септември и от 1 октомври да влязат в класните стаи. Предложението беше оповестено от министър председателят Лудовик Орбан.

Опозицията, в лицето на Марчел Чолаку от Социалдемократическата партия, съобщи, че в случай че началото на образователната година бъде отсрочено, ще изиска сериозна полемика за отсрочване и на локалните избори, които са планувани за 27 септември.

По думите му държавното управление ползва " двоен стандарт " в оценката за опасността от пандемията във връзка с отварянето на учебните заведения и на провеждането на локалните избори. " Ако не можем да отворим учебните заведения, тогава за какво вършим избори? Означава ли това, че сме в деликатна обстановка, че пандемията се е засилила? Защо имаме двоен стандарт? ", сподели Чолаку.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР